Завършило е тестването на извадка от полицейски служители, за да

...
Завършило е тестването на извадка от полицейски служители, за да
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Рано е да разчитаме на колективен имунитет срещу Covid-19

Завършило е тестването на извадка от полицейски чиновници, с цел да се наблюдава разпространяването на коронавирусната зараза у нас, заяви на днешния си брифинг Националният щаб за битка с Covid-19.

Направени са 1016 теста:

„ Тези 1016 души можем да приемем за една добра представителна извадка във връзка с цялото население. Първо, тъй като те са в по-млада възраст - междинната им възраст е 39 години и второ, тъй като са от група хора, които имат много интензивни контакти и можем да чакаме, че те са се срещали по-често с вируса ", сподели доцент Ангел Кунчев.

1007 от тестваните от тях или 99% са с негативен резултат, двама души имат позитивни данни за Igm антитела, което значи „ прясна " зараза.

„ Igm антителата се появяват от седмия до деветия ден от болестта или от среща с вирус, тъй като заболяване може и да няма ", изясни доктор Ангел Кунчев.

Седем души - 0,7 % са позитивни за и Igg - 6 мъже и една жена, което значи, че те са имали среща с вируса, евентуално без клиника или с доста лека клиника и към този момент имат антитела.

Нито един няма позитивен по едно и също време и на двата вида антитела и и един човек има признаци, които наподобяват Covid-19, само че при него резултатите са негативни.

Какви са изводите

„ Изследването ни дава дава една картина на обстановката в една от по-рисковите групи в София и въпрос на трактовка е тези 0,7 % позитивни какво значат.

Значи това, че към момента дейна циркулация на вируса даже и в София не е налице.

Значи, че епидемията е под надзор и в случай че продължим с ограниченията, има късмет да остане с доста невисок интензитет на разпространяване.

И към момента не можем да разчитаме на някакъв всеобщ имунитет, който надали не да не пази. Рано е за такова нещо.

Както е рано и за понижаване тежестта на ограниченията за физическа отдалеченост ", уточни доктор Ангел Кунчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР