Завършихме скоростната пътна връзка до летище София след повече от 14-годишно забавяне.

...
Завършихме скоростната пътна връзка до
летище София след повече от 14-годишно
забавяне.
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Завършихме пътната връзка до летище София след 14 -годишно забавяне

Завършихме скоростната пътна връзка до летище София след повече от 14-годишно забавяне. Това заяви министърът на транспорта, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски по време на формалното стартиране на придвижването по новоизграденото трасе в столицата. Участие в събитието взеха още кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на изпълнителите и на възложителя.

През 2009 година заварихме плана в положение, което не позволяваше неговото продължаване и това наложи да направим консервация на обекта, уточни Московски. През 2012 година, с решение на втория кабинет с премиер Бойко Борисов, осигурихме необходимите 13,7 млн. лв. за довършването му и през днешния ден той е реалност, два месеца предварително, съобщи министърът. Финансирането е обезпечено от бюджета на Министерството на превоза, информационните технологии и съобщенията.

Изграждането на естакадата е с голяма сложност от техническа и инженерна гледна точка и досега у нас не бяха реализирани сходни планове, съобщи транспортният министър. Новата пътна отсечка и връзката на софийското метро до летище София, ще доведат до значително облекчение на трафика към Терминал 2, заяви той. Днешното разкриване символично можем да свържем и със старта на Председателството на Съвета на Европейски Съюз, което страната ни поема, подчертава още министърът.

***

Проект „ Пътна връзка за летище София с обхват от бул. „ Брюксел “ до ул. „ Мими Балканска ” е на обща стойност 13,7 млн. лева. с Данък добавена стойност. Строителните действия стартират през септември 2016 година, а срокът за завършване е февруари 2018 година В обсега на дейностите е включено построяването на директно скоростно трасе от бул. „ Брюксел “ до Терминал 2 на летище София и две пътни връзки до Терминал 1. Общата дължина на директното трасе е 1100 м, които включват 360-метрова естакада. Изпълнител на плана е "Брюксел 2015 " ДЗЗД, съставено от "ПСТ Груп " и "Инфраструктурно строителство ". Строителният контрол се реализира от "Трансконсулт-БГ " ООД.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР