Завършихме скоростната пътна връзка до летище София след повече от

...
Завършихме скоростната пътна връзка до летище София след повече от
Коментари Харесай

Откриха новия участък от бул. Брюсел до летище София

Завършихме скоростната пътна връзка до летище София след повече от 14-годишно закъснение.

Това заяви министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски по време на формалното стартиране на придвижването по новоизграденото трасе в столицата дружно с кмета на София Йорданка Фандъкова.

През 2009 година заварихме плана в положение, което не позволяваше неговото продължение и това наложи да създадем консервация на обекта, уточни Московски. През 2012 година, с решение на втория кабинет с министър председател Бойко Борисов, осигурихме нужните 13,7 млн. лв. за довършването му и през днешния ден той е реалност, два месеца предварително, съобщи министърът. Финансирането е обезпечено от бюджета на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

Изграждането на естакадата е с огромна трудност от техническа и инженерна позиция и досега у нас не бяха осъществени сходни планове, заяви транспортният министър. Новата пътна права и връзката на софийското метро до летище София, ще доведат до доста облекчение на трафика към Терминал 2, съобщи той. Днешното разкриване алегорично можем да свържем и със старта на Председателството на Съвета на Европейски Съюз, което страната ни поема, подчертава още министърът. 

По думите на кмета на София Йорданка Фандъкова се е довършил един от занемарените обекти в предишното и едно пространство на София, около което не ни се е желало да минаваме. " Тази директна връзка от центъра на София до летището икономисва на кв. " Дружба " и на Бизнес зоната доста тежко придвижване и спомагателни излъчвания ", уточни тя.

Проект „ Пътна връзка за летище София с обсег от бул. „ Брюксел “ до ул. „ Мими Балканска ” е на обща стойност 13,7 млн. лева с Данък добавена стойност. Строителните действия започват през септември 2016 година, а срокът за довеждане докрай е февруари 2018 година В обсега на дейностите е включено построяването на непосредствено скоростно трасе от бул. „ Брюксел “ до Терминал 2 на летище София и две пътни връзки до Терминал 1. Общата дължина на директното трасе е 1100 м, които включват 360-метрова естакада. Изпълнител на плана е " Брюксел 2015 " ДЗЗД, формирано от " ПСТ Груп " и " Инфраструктурно строителство ". Строителният контрол се реализира от " Трансконсулт-БГ " ООД.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР