Завършиха заводските изпитания на новия многоцелеви изтребител на Русия МиГ-35,

...
Завършиха заводските изпитания на новия многоцелеви изтребител на Русия МиГ-35,
Коментари Харесай

Завършиха изпитанията на новия руски МиГ-35

Завършиха заводските тествания на новия многоцелеви изтребител на Русия МиГ-35, създаден по поръчка на съветското министерство на защитата. Летателните тествания на машината започнаха на 26 януари 2017 година. Очаква се през 2019 година такива изтребители към този момент да пазят съветското небе. Според военните специалисти при въздушен пердах машината ще е съперник на американския реактивен стелт изтребител F-35.

Руският МиГ-35 в действителност съставлява коренна рационализация на изтребителя МиГ-29. Президентът на Русия Владимир Путин даде добра оценка на новия военен аероплан и акцентира, че той има сериозен капацитет за износ.

Изпитанията на новия изтребител МиГ-35 са извършени през 2017 година с присъединяване на водачи -изпитатели от съветското министерство на защитата. Според генералния шеф на Руската самолетостроителна корпорация „ МиГ " Иля Тарасенко във връзка с бойните си благоприятни условия, размера и успеваемостта на дилемите, които ще извършва и съотношението цена -качество, изтребителят е съвършена бойна машина за дейности в изискванията на въоръжен спор с висока активност.

Руският президент Владимир Путин даде добра оценка на новия изтребител:

„ Многофункционалният изтребител МиГ-35 има високи летателни и механически характерности, отговарящи на най -съвременното въоръжение. Той е кадърен да прихваща от 10 до 30 цели по земя и море. Това е фактически забавна и неповторима машина, от потомство 4 ++, приближава се до пето потомство ".

Освен че ще бъдат доста подсилени съветската войска и въздушно-космическите сили на Русия, многофункционалният военен аероплан МиГ-35 има и сериозен експортен капацитет, безапелационен е съветският президент:

„ Този аероплан има и добър експортесн капацитет, имайки поради, че допълнително от 30 страни интензивно се експлоатира другият ни изтребител МиГ-29. В тези страни е основана добра инфраструктура за потреблението на тези изтребители, има и готови фрагменти. Но несъмнено, индустрията и всичко обвързвано с употребата на тези машини би трябвало да е готово, с цел да бъде препоръчано на нашите евентуални сътрудници. Всичко, което е належащо за поддръжката и обслужването на тази техника ".

Според президента на Обединената авиостроителна корпорация Юрий Слюсар контрактът за доставка на изтребители МиГ-35 на въздушно-космическите сили на Руската федерация може да бъде подписан още през тази година:

„ Изтребителят е планиран особено за бойни дейности в условия на въоръжени спорове с нараснала активност и висока компактност на противовъздушната защита. Високите индикатори, които самолетът има, са реализирани с помощта на новия комплекс бордово съоръжение, оптико-локационната станция, а също по този начин, в пъти понижената радиолокационна диря. По създание МиГ-35 може да употребява целия набор от съществуващи и перспективни оръжия, в това число и лазерно. Всички системи на самолета МиГ-35 са съветска разработка и произвеждане ".

В хода на тестванията на МиГ-35 са тествани бордовото радиоелектронно съоръжение, прицелно-навигационният комплекс, радиолокационната станция, моторите и другите системи на самолета.

„ При осъществяването на изпитателните полети набелязаните цели и резултати бяха изцяло реализирани. Всички бордови системи, комплексната система за ръководство на самолета работят безупречно. Качествената оценка на екипажа е позитивна ", съобщи авиатор -изпитателят Михаил Беляев.

Изтребителят МиГ-35 разрешава да се употребява целият набор от съществуващото и перспективното съветско и непознато въоръжение, в това число и предопределеното за тежки изтребители, счита още шефът на РСК МиГ Иля Тарасенко.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР