Завършиха ремонтните работи на платното за Варна на виадукта при

...
Завършиха ремонтните работи на платното за Варна на виадукта при
Коментари Харесай

Завърши ремонтът на платното за Варна на виадукта при 37-ми км на АМ „Хемус“

Завършиха ремонтните работи на платното за Варна на виадукта при 37-ми километър на Автомагистрала „ Хемус ". Движението е възобновено и водачите могат да минават без ограничаване по оборудването. Без да се попречва трафикът не престават работата по долното строене.

Екипът от инженери, механически личен състав и строителни служащи на „ Автомагистрали " ЕАД работи извънредно мобилизирано, с цел да завършат ремонтните действия на връхната структура колкото се може по-бързо. Възстановени са всички стоманобетонови греди, сменени са лагерите и дилатационните фуги. Мостовото оборудване е с нова асфалтова настилка, хидроизолация, маркировка и мантинели.

На Автомагистрала „ Хемус " не престават ремонтно-възставителните работи на виадуктите - при 19-ти км, 35-ти, 36-ти, както и на тръбата за София на тунел „ Витиня ". На мостовите уреди, които не са обновявани от построяването им през 80-те години, се прави ремонт на пътната част и стълбовете. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, нова хидроизолация, както и модерни системи за пътна сигурност. Стълбовете и фундаментите на виадуктите се усилват с нови бетонови кожуси, усъвършенства се противоземетръсната резистентност. На виадуктите „ Потоп " /19-ти км/ и „ Коренишки дол " /36-ти км/ следва построяването на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за сигурност. На оборудванията при 51-ви км, както и при 37-ми км, продължава работата по долното строене, без това да затруднява трафикът.

Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите и да не употребяват спешните ленти за по-бързо прекосяване. За облекчение на пътуващите в петък и събота в правите с ремонт на автомагистралата има две ленти за пътуващите за Варна и една за София, а в неделя и понеделник надлежно две за София и една за Варна. В пиковите часове, когато доста хора потеглят на път, е допустимо по-бавно предвижване от интензивния трафик, само че строителните действия би трябвало да се извършат, с цел да се кара по оборудванията безвредно и комфортно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР