Завършиха преговорите между президентите на Русия и на Турция Владимир

...
Завършиха преговорите между президентите на Русия и на Турция Владимир
Коментари Харесай

Путин и Ердоган със съдбоносни решения за Сирия

Завършиха договарянията сред президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Държавните ръководители разговаряха, включително и на четири очи, близо 7 часа.

След края на срещата Путин съобщи, че турският му сътрудник в детайли му е разяснил задачите и дилемите на военната интервенция в Сирия и е отбелязал, че Анкара споделя метода на Москва за териториална целокупност на сирийската страна.

Путин съобщи, че Русия и Турция са достигнали съдбоносни решения за обстановката на сирийско-турската граница.

„ Не мога да не изразя задоволство от обстоятелството, че вследствие на много дълга и упорита работа успяхме да вземем решения, които след нашите изказвания ще бъдат озвучени от външните министри на двете страни.

Решения, които съгласно мен са доста значими, в случай че не съдбовни и ще разрешат за разрешаването на една много остра обстановка, развила се през днешния ден на сирийско-турската граница “, съобщи Путин след срещата.

По думите му, Турция и Сирия няма да могат да избегнат съдействието, учредено на взаимно почитание. "Турците и сирийците ще би трябвало дружно да пазят мира и спокойствието на границата. Взаимното почитание сред Турция и Сирия не може да се избегне”, сподели още Путин.

По време на диалозите с турския си сътрудник той е призовал интернационалната общественост да оказва помощ интензивно на завръщащите се в родината си сирийци без дискриминация.

„ Призоваваме интернационалната общественост, изключително организациите на Организация на обединените нации, да дават интензивно филантропична помощ на всички завръщащи се сирийци без дискриминация, политизация и предварителни условия “, сподели още той на конференцията.

Говорейки за интервенцията „ Извор на мира”, Ердоган съобщи, че Анкара не се нуждае от нечии територии.

„ Съхраняването на териториалната и политическа целокупност на Сирия е наш приоритет, нещо, което вършим. Ние не ламтим за непознати територии, доста деликатно планираме стъпките си в това направление”, сподели Ердоган.

По думите му, по време на интервенцията в Северна Сирия Турция прави всичко допустимо, с цел да прочисти територията от терористи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР