Завършиха първите пет ученици в дуалната форма на обучение, избрали

...
Завършиха първите пет ученици в дуалната форма на обучение, избрали
Коментари Харесай

Lidl изпрати първите абитуриенти по дуална форма на обучение

Завършиха първите пет възпитаници в дуалната форма на образование, избрали Lidl за своята процедура. Те са от Националната финансово-стопанска гимназия в София, един от випуските по плана „ Дуално образование в България “, съгласуван от Търговска Камара на Австрия.
Весела, Георги, Петра, Теодора и Евгения бяха неизменима част от екипа на Лидл България през последните 2 години. Те организираха практическата част от своето образование в компанията, като получиха повсеместен взор върху работата на една верига – бяха обучавани от особено готови ментори, натрупаха скъп професионален опит в магазините на Lidl, като по едно и също време с това получаваха трудово заплащане на база контракт и към този момент имат натрупан  стаж. Най-голямото преимущество обаче, което петимата имат, е, че като възпитаници, приключили дуалната форма на образование, към този момент имат уверение за професионална подготовка за икономист, компетентност „ Търговия “, и са изцяло подготвени за идващите значими крачки в кариерното си развиване.
И петимата са единомислещи, че работата в Lidl им е дала освен доста позитивни моменти, само че ги е научила и на значими неща като дисциплинираност, работа в екип, централизация, както и умеенето да приоритизират дейно дилемите си.
„ Изключително се радваме, че едни от първите възпитаници, избрали тази форма на образование, получиха своя първи професионален опит точно в Lidl. Вярваме, че това ще им помогне освен да начертаят пред себе си по-ясен кариерен път, само че ще им даде опция да се развият и в персонален проект и да изградят скъпи качества, които ще са им от изгода в бъдеще “, показа Чавдар Михайлов, шеф Продажби и логистика РД Равно поле в компанията, който връчи специфичните грамоти на учениците.
Лидл България е измежду сътрудниците на дуалното образование, като дава места за практическо образование в своите магазини и складови бази и по този метод поддържа развиването на младите фрагменти. Към момента компанията си партнира с пет учебни заведения, измежду които Националната финансово-стопанска гимназия в София, Професионалната гимназия по превоз „ Макгахан “ в София, варненската комерсиална гимназия „ Г.С. Раковски “, Професионалната гимназия по стопанска система в Перник, както и Професионалната гимназия по керамика в с. гара Елин Пелин.
Проектът „ Дуално образование в България “, съгласуван от Търговска Камара на Австрия, по който Lidl е сътрудник, започва през образователната 2015/2016 година, когато сполучливо бяха образувани първите две паралелки за образование. Все повече учебни заведения в страната демонстрират интерес да образуват паралелки за дуално образование, оценявайки високо опцията учениците по едно и също време да учат доктрина и да натрупат на практика опит в действителна работна среда, като получават заплащане за труда си. По този метод, след края на образованието си, те получават тапия за приключено приблизително обучение и удостоверение за професионална подготовка, което им дава опция незабавно да стартират работа по специалността си.
Подкрепата за дуалното образование е част от фокусираните старания на Lidl за поощряване на развиването на младежите в България посредством предаване на опит, познания и основаване на кариерни благоприятни условия за тях. В тази посока са и интензивности като стажантската, практикантска и trainee стратегия на компанията, както и присъединяване ѝ в други просветителни планове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР