Завърши строителството на обекти от водния цикъл в плевенските села

...
Завърши строителството на обекти от водния цикъл в плевенските села
Коментари Харесай

Завърши строителството на обекти в Ясен и Буковлък, част от водния цикъл „Плевен-Долна Митрополия“

Завърши строителството на обекти от водния цикъл в плевенските села Ясен и Буковлък , оповестиха от община Плевен.

Изградени са канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа. Държавни приемателни комисии са дали позволение за прилагане. Строителството е в границите на плана за воден цикъл " Плевен - Долна Митрополия " на стойност 117 млн.лв., от които безвъзмездната помощ е близо 88 млн.лв. Той е финансиран по Оперативна програма " Околна среда " и по Кохезионния фонд на Европейския съюз.

В Буковлък са построени основни водопроводни клонове с дължина 3478 метра , второстепенна мрежа 229 метра, рехабилитация на второстепенна мрежа 7409 метра, битова канализация с основни канализационни клонове 2774 метра и второстепенни - 7632 метра.

В Ясен е осъществена рехабилитация на основни водопроводни клонове с дължина 2786 метра, нова второстепенна мрежа от 1640 метра и е рехабилитирана мрежа от 4489 метра, битова канализация - 4195 метра и второстепенни канализационни клонове с дължина 9364 метра, нова помпена станция и довеждаща инфраструктура към нея, както и напорен канализационен колектор от 4636 метра от Ясен до действителен колектор при Опанец и от Плевен до Божурица.

Откриването на готовите обекти ще бъде на 11 февруари, прецизираха от община Плевен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР