Завърши поставянето на 725 нови контейнери за битови отпадъци в

...
Завърши поставянето на 725 нови контейнери за битови отпадъци в
Коментари Харесай

Поставиха 725 нови контейнери в половин Шумен

Завърши слагането на 725 нови контейнери за битови боклуци в Шумен. Те се доставят от общинското дружество „ Чистота “, което се грижи за хигиенизиране на половината от територията на града.
 1  4
725-те съдове бяха закупени от общината през предходната година след оповестена социална поръчка и точно проучване на качествата им. Те са вид „ бобър “ с педал и са доста по-удобни за обслужване. От общинската администрация приканиха жителите да се стремят да пазят новите съдове и да не изхвърлят в тях гореща пепел, която може да ги повреди.

Общинското дружество пое сметосъбирането в северния регион на Шумен и в околните квартали „ Макак “ и „ Мътница “ през юли предходната година. Ангажимент на предприятието е да поддържа чистотата на местата за публично прилагане – улици, автобусни спирки, алеи и тротоарни площи, детски и спортни площадки, Градската градина и централната пешеходна зона, както и да почиства местни и нерегламентирани замърсявания. Поетапно, с разгръщане на активността, се чака общинската „Чистота“ да поеме поддържането и на южната част на града.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР