Завърши първата групова фаза на Световното първенство по хандбал при

...
Завърши първата групова фаза на Световното първенство по хандбал при
Коментари Харесай

Дания елиминира шампиона Франция от дамското Световно първенство по хандбал

Завърши първата групова фаза на Световното състезание по хандбал при дамите. Най-силните 12 отбора, разграничени в две групи ще спорят за купата и местата, даващи квоти за олимпийските квалификациите. Останалите тимове ще играят по два мача на кръст за систематизиране на местата от 13-о до 24-о.
 Норвегия, Русия и Швеция не престават победния си ход на дамското международно състезание по хандбал
Норвегия, Русия и Швеция не престават победния си ход на дамското международно състезание по хандбал

Домакините от Япония затрудниха олимпийските шампионки през първото полувреме

Най-голямата сензация е отпадането на международните и европейски шампионки от Франция, изгубили през днешния ден от Дания с 18-20 (7-9). Те ще спорят с Ангола за местата от 13-о до 16-о.

В група 1 ще бъдат Холандия с 4 точки, Германия с 3 точки, Норвегия и Южна Корея с по 2 точки, Дания с 1 точка и Сърбия с нулев актив. Резултатите от срещите в първите групи се придвижват във вторите.

Вторият поток е формиран от двата отбора с цялостен актив досега Русия и Испания. Те ще започват с 4 точки. Швеция и Черна гора имат по 2 точки, а Румъния и домакините от Япония с нулев актив имат най-малък късмет за нещо значимо.

Двата азиатски тимове имат квоти за Олимпиадата. Световният първенец ще получи също директна виза за Токио. Така шестте най-хубави еврпейски отбора отвън международния първенец ще получат право да играят в квалификациите. Тимовете, заели от второ до четвърто място (без азиатките) ще бъдат домакини на решителните срещи.

Днес олимпийският първенец Русия разгроми Швеция с 30-22, а Испания измъкна победа против Черна гора с 27-26. Частична изненада е успеха на Холандия против Норвегия с 30-28. Още повече, че скандинавките водеха 18-14 на почивката. Така холандките след отпадането на Словения влизат в идната фаза с цялостен актив.

Германия съумя да се измъкне против Южна Корея след 4 безответни гола в края. Точката от равенството 27-27 може да се окаже доста значима в борбата за място на полуфиналите. Германките имаха шанс и с отпадането на Франция. Те изгубиха от светвоните шампинки, само че този резултат ня,а да се придвижва в идната фаза.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР