Завърши изтеглянето на дерайлиралите край град Ветово жп цистерни. 5

...
Завърши изтеглянето на дерайлиралите край град Ветово жп цистерни. 5
Коментари Харесай

Вдигнаха 3-те цистерни, които излязоха от релсите край Ветово

Завърши изтеглянето на дерайлиралите край град Ветово жп цистерни. 5 дни продължи тяхното обезопасяване и източване, а през днешния ден, на 6-ия, бяха вдигнати 3-те цистерни, излезли от релсите. При случая беше повреден над 2 км стоманен път.

За изтеглянето на трите цистерни Националната компания Железопътна инфраструктура нае тежкотоварен кран, за който беше построена и специфична площадка.

" Такава ни е задачата днеска унищожаване на цистерните, с цел да може от на следващия ден да се открие фронт да се върже стоманеният път и да може да се възвърне влаковото придвижване ", изясни инж. Йордан Райков представител на НКЖИ.



Екипът срещна компликации с изтеглянето на първата цистерна, защото при удара се е заклещила в идната. След неколкократни опити да бъде повдигната, се наложи да се демонтират елементи от нея. Очаква се на следващия ден да стартира ремонтът на жп сектора. След това по трасето ще се минава с понижена скорост.

" По всяка възможност ще е 25 км в този сектор ", посочи инж. Йордан Райков.

Все още не е ясно количеството бензин, разлято при злополуката, не е правена и оценка на замърсяването. Не са изчислени и вредите. Влаковата комбинация дерайлира на 23 април сред гарите Ветово и Сеново.



От две от тях беше изтекло и гориво, само че до гърмеж или пожар не се стигна. Цистерните са благосъстоятелност на румънска компания, а локомотивите на Българска железопътна компания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР