Завърши изследването за коронавирус на полицейските служители. Тествани са 1016

...
Завърши изследването за коронавирус на полицейските служители. Тествани са 1016
Коментари Харесай

Само двама полицаи са заразени с коронавирус у нас

Завърши проучването за ковид на полицейските чиновници. Тествани са 1016 души и са открити единствено двама заболели. Седем души имат антитела, което значи, че са прекарали вируса, само че най-вероятно леко и без признаци. Това оповестиха от Националния действен щаб на брифинг в четвъртък.

Изводите са, че епидемията е под надзор, само че към момента не можем да приказваме за всеобщ имунитет. Добрата вест е, че има 6 нови излекувани. Общият брой на инфектираните с ковид у нас към този момент е 611.

"Изследването е забавно, тъй като ни дава картина от обстановката. Тези 0,7% инфектирани значат, че дейна циркулация на вируса в София не е налична. Това значи, че епидемията е под надзор. И в случай че продължим с ограниченията, тя ще може да остане с невисок интензитет на разпространяване ", добави основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев, като акцентира, че към момента е рано за намаляване на ограниченията.

Според ген. Мутафчийски всеобщо скринингово проучване ще бъде скъпо и "абсолютно безсмислено ". След месец ще бъде направено наново проучване, данните от което също ще се проучват.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР