Завърши изследването за коронавирус на полицейските служители. Тествани са 1016

...
Завърши изследването за коронавирус на полицейските служители. Тествани са 1016
Коментари Харесай

След масово тестване: Още двама полицаи са заразени с коронавирус у нас

Завърши проучването за ковид на полицейските чиновници. Тествани са 1016 души, открити са единствено двама заболели. Седем души имат антитела, което значи, че са изкарали вируса, само че най-вероятно леко и без признаци.
Изводите на Щаба са, че зараза е под надзор, само че към момента не можем да приказваме за всеобщ имунитет, който да ни пази. Добрата вест е, че има 6 нови излекувани, а инфектираните с ковид у нас общо са 611.
"Изследването е забавно, тъй като ни дава картина от обстановката. Тези 0.7% инфектирани значат, че дейна циркулация на вируса в София не е налична. Значи, че епидемията е под надзор. И в случай че продължим с ограниченията, тя ще може да остане с невисок интензитет на разпространяване. И също по този начин - че не можем да разчитаме на някакъв всеобщ имунитет, който да ни пази ", добави Кунчев, като акцентира, че към момента е рано за намаляване на ограниченията.
Според ген. Мутафчийски всеобщо скринингово проучване ще бъде скъпо и "абсолютно безсмислено " като данни. След месец ще бъде направено наново проучване, след което също ще се направи и разбор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР