Завърши 54-то издание на футболния турнир "Ружинско лято". За четвърта

...
Завърши 54-то издание на футболния турнир "Ружинско лято". За четвърта
Коментари Харесай

Завърши футболният турнир Ружинско лято

Завърши 54-то издание на футболния шампионат "Ружинско лято ". За четвърта поредна година победител е тимът на "Ураган " /Дражинци/. Това е 8 купа във витрината на дражинчани след възобновяването на шампионата през 2003 година.
"Вчера приключи шампионата. Повече от един месец се организираха футболните срещи. В 16 часа през вчерашния ден беше дребният край, в който за трето място играха тимовете на Дреновец и Ружинци. Ружинци надви с 3:1. В 18 часа стартира и финалът, в който се срещнаха Дражинци и Гюргич. Дражинци победиха с 3:0, мисля че това им е шеста поредна купа ", заяви кметът на Ружинци Александър Александров.
"Срещите минаха на високо равнище. Имаше доста голове, което е чудесно за публиката. Най-важното е, че всички футболисти използваха шампионата за подготовка на есенния дял в Областните групи. Ползата за всички е огромна. Футболът сплотява хората и нашият шампионат е доказателство, тъй като имаше деца на по 12-13-годишна възраст, имаше и ветерани над 50-годишна възраст. Спортът няма граници. Наблюдава се последователност сред поколенията. Не е значимо кой е тимът победител, значимо е да продължаваме традицията и да се забавляваме. Това е шампионат, който се организира за 54-та поредна година. Едва ли в цяла България има различен сходен шампионат ".
Всяка година в Ружинци се организират 3 футболни шампионата - "Фружин ", "Ружинско лято " и шампионат на дребни малки врати по Коледа.
"Ще продължим да организираме летния шампионат. В календара имаме заложени 3 шампионата. "Фружин " е при започване на лятото, по-късно организираме "Ружинско лято ", а през зимата вършим коледен шампионат на дребни порти на стадиона в Дреновец. Опитваме да използваме и двата спортни комплекса оптимално ", описа Александров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР