Завършени са основните дейности, свързани с цялостното обновяване на дворното

...
Завършени са основните дейности, свързани с цялостното обновяване на дворното
Коментари Харесай

С нови зони за игра и занимания обновиха ДГ „Снежанка“ в Петрич

Завършени са главните действия, свързани с цялостното възобновяване на дворното място на ДГ „ Снежанка “ в град Петрич. Ремонтът се прави със лични бюджетни средства на община Петрич, след решение на съветниците от предходната година. Инвестицията е в размер на 332, 679 лева

Проектът включи цялостна замяна на тротоарната настилка, нова отвесна планировка за отклоняване на дъждовната вода и обезпечаване на налична среда, нова площадкова канализационна мрежа и дренажни решетки, замяна на водопроводната мрежа, захранваща поливната система, отделяне на нов вход от южната страна, монтаж на стълбищна платформа за обезпечаване на налична среда до всяка точка на дворното място в детската градина, замяна на парапетите на площадката, полагането на ударопоглъщаща настилка, нови уреди за игра на децата от яслени и култивиран групи, нови пейки и съдове за боклуци.

Дворното място на ДГ „ Снежанка “ в град Петрич към този момент ще бъде налично и за деца с двигателни проблеми. Разполага и със спортна площадка, която е с изкуствена тревна настилка, има и уреди за разнообразни спортове. В момента се правят последните действия за озеленяване на дворното пространство. В детската градина има една яслена и четири култивиран групи. Всички деца ще се радват на подобаващи за възрастта си и изцяло съобразени с условията за сигурност нови уреди за игра. Дворът ще разрешава пълноценно осъществяване и просветителни занимания навън.

Работата на общинското управление ще продължи в посока поетапно и изцяло възобновяване на дворните пространства в детските градини, с цел да бъдат щастливи децата на община Петрич и спокойни родителите!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР