Завършен е грубият строеж на спортната зала към Природо-математическата гимназия

...
Завършен е грубият строеж на спортната зала към Природо-математическата гимназия
Коментари Харесай

Завършиха грубия строеж на спортната зала към ПМГ в Смолян

Завършен е грубият градеж на спортната зала към Природо-математическата гимназия в Смолян, излиза наяве от известие на кмета Николай Мелемов.
Днес той обходил обектите от просветителната инфраструктура, които се извършват със средства от Оперативна програма „ Региони в напредък “ в регионалния град.
„ Днес се наливаше покривната плоча на новата спортна зала към Природо-математическата гимназия в кв. Райково. Работи се интензивно по остарялата постройка на гимназията, двора, тротоарите, където са останали единствено довършителни работи. Ангажиментът на изпълнителя е да бъдат подготвени в най-кратки периоди за началото на образователната година. Единствено спортната зала ще продължи да се извършва, само че това няма да пречи на образователния развой, сочи той.
Изпълнител на плана е смолянската компания „ Дюлгер “, която завоюва публичната поръчка за създаване на спортна зала и повсеместен ремонт на Природо-математическата гимназия " Васил Левски ".
Вложението в залата, дружно с планувания главен ремонт на постройката е на стойност 2 731 000 без Данък добавена стойност (3 277 204 лева с ДДС).
Новата спортна зала ще бъде с разгъната застроена повърхност 1544 кв. м. Тя ще се състои от три независими блока - топла връзка, игрална зала и обслужващ блок.
Предвидени са за създаване стадиони за баскетбол, тенис на корт и волейбол, зрителски места, съблекални, стая за учители и помощни пространства.
Обслужващият блок ще е на 3 равнища. Първо - предверие, санитарни възли, склад, елеватор и хигиеничен възел за хора с увреждания. Второ равнище - лекарски и методически кабинет и хигиеничен възел за хората с увреждания. Трето равнище - техническо помещение.
За възобновяване на дворното пространство и спортни площадки на езиковата гимназия и VІ-то ОУ „ Иван Вазов “ поръчката бе извоювана от благоевградската компания „ Престиж бизнес 93 “ ООД с оферта за 536 182 лева с Данък добавена стойност.
В Седмо учебно заведение „ Отец Паисий “, където се обновяват дворното пространство и спортните площадки, реализатор е „ Крис – МТ “ ООД – Мадан, с контракт на стойност 557 371 лева с Данък добавена стойност.
Основният ремонт на детската градина „ Буратино “ се прави от „ Артстрой “ ООД – Смолян с контракт за 1 284 866 лева с Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР