Завърналият се начело на испанския национален отбор Луис Енрике разясни

...
Завърналият се начело на испанския национален отбор Луис Енрике разясни
Коментари Харесай

Луис Енрике с остри нападки срещу бившия си асистент

Завърналият се отпред на испанския народен тим Луис Енрике обясни за зародилото напрежение сред него и някогашния му помощник Роберт Морено. През юни някогашният треньор на Барселона беше заставен да се отдръпна поради здравословните проблеми на щерка му и на негово място застана 42-годишният му асистент, с който отпред отборът си подсигури класирането на Евро 2020. Преди седмица обаче Испанската федерация възвърне Енрике отпред на “ла роха”, което не се хареса на Морено. Оказва се, че той е упорствал да води тима и на финалите, след което вероятно да отстъпи мястото си назад на Лучо.

“Имахме среща в дома ми на 12 септември - разкри през днешния ден Енрике. - Тогава той ми изясни, че желае да е отпред на Испания на Екологичен потенциал, след което щял да бъде подготвен още веднъж да ми бъде помощник. Очаквах тези му думи, тъй като виждах накъде отиват нещата. Но не мога да понасям такава липса на преданост и по тази причина му обясних, че повече не го желая в щаба си. Прекалената упоритост у един човек е уязвимост.”

Луис Енрике трябваше да остави националния отбор настрани, до момента в който щерка му Ксения се бореше с онкологично заболяване. Тя загуби борбата за живота си в края на август. “Тази 2019-а година не беше добра за мен. Но и не желая да подлагам на критика Морено за професионалната му упоритост. Решението той да не остане в щаба ми е мое, а не на федерацията или някой различен. Няма да съм положителното момче в този филм, само че не съм и звяр”, добави 49-годишният треньор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР