Завърнал се от САЩ дългогодишен емигрант и медиен мениджър поема

...
Завърнал се от САЩ дългогодишен емигрант и медиен мениджър поема
Коментари Харесай

Официално: Емигрант, завърнал се от САЩ, застава начело на БНР

Завърнал се от Съединени американски щати дълготраен бежанец и медиен управител поема управлението на БНР. Андон Балтаков е новият общоприет шеф на Радиото, реши през днешния ден Съвет за електронни медии.
Балтаков получи четири от общо пет гласа на членовете на медийния регулатор. За него гласоподаваха Бетина Жотева, Галина Георгиева, Ивелина Димитрова и София Владимирова.

Розита Еленова даде вота си за Антон Митов и гласоподава с "въздържал се " за кандидатурата на Андон Балтаков.

Това бе второто гласоподаване, което Съвет за електронни медии организира. Час по-рано съветът не може да излъчи победител в състезанието, като по два гласа тогава получиха Андон Балтаков и Антон Митов, а един глас, от съветничката Ивелина Димитрова, бе даден за Митко Димитров. За второто гласоподаване Димитрова поддържа Балтаков, като сподели, че риск с неговото предопределение има, само че по-голям е рискът БНР да остане без началник.

Андон Балтаков впечатли съветниците с новаторска и визионерска идея, с презентационните си умения, с богатата си автобиография като управител в областта на стратегическото медийно развиване и дигитализацията в медиите. Работил е за АП, Си Ен Ен, приключил в УНСС и университета "Йейл ", а в ранните години на кариерата си е бил новинар в БНР.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР