Заварихме дружество, което систематично и последователно е водено към фалит.

...
Заварихме дружество, което систематично и последователно е водено към фалит.
Коментари Харесай

Български пощи умишлено водени към фалит

Заварихме сдружение, което систематично и поредно е водено към банкрут. Министерството на финансите на ГЕРБ редовно е недофинансирало " Български пощи ", заяви на брифинг заместител министър-председателят по дейно ръководство Калина Константинова по тематиката за обстановката в " Български пощи ". По-рано тя заяви, че е поискала оставките на изпълнителния шеф и на Съвета на шефовете на " Български пощи ".

За 2021 година загубите на сдружението възлизат на 13 млн. лева, макар че бизнес проектът е облага от 100 хиляди лв., сподели Константинова. Тя уточни, че мениджмънтът на сдружението не е полагал старания да промени нещата. Вицепремиерът сподели още, че директорският състав на " Български пощи " не е бил променян през последните шест години. Според Константинова никой притежател на компания не би държал на управническа позиция хора, които разрешават загубата на пазарен дял и едвам половината от пратките да стигат в точния момент.

Вицепремиерът означи, че " Български пощи " са 100% държавно дружество, което има 2973 пощенски станции и над 9000 чиновници. Годишното финансиране на сдружението е 80 млн.лева.

По думите й " Български пощи " са главен приоритет на ръководството. Правителството е създало тактика за излекуване и модернизиране на пощите, като работи по осъществяването й през цялото време. " Подготвихме напълно нов план по Плана за възобновяване за 100 млн. лева и той към този момент е утвърден ", сподели Константинова. Тя има вяра, че " Български пощи " са скъп държавен капитал и на доста места по света те са действително единственото лице на страната за хората. Навсякъде такава инфраструктура е благосъстояние, което се употребява и развива, а не се унищожава, уточни вицепремиерът.

Хакерската офанзива против " Български пощи " носи почерка на съветските служби. Той е кодиран по този начин, че да не може да работи в Русия или страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Освен това всички принадлежности, с които работи вирусът, са компилирани посредством софтуера " Делфи ", постоянно използван в Руската федерация. Това заяви Васил Величков, който е съветникът по IT-въпроси на вицепремиера по ефикасното ръководство Калина Константинова.

Председателят на ДАНС Пламен Тончев съобщи, че контраразузнаването е разполагало с информация, че хакери са атакували " Български пощи " 10-12 часа преди да бъде известено публично от чиновници на пощите. Освен това в началото управлението на сдружението е отказало предлагането за помощ от ДАНС. " Български пощи " не са включени като стратегически обект за национална сигурност и не са от компетенциите на ДАНС. Въпреки това, сме подхванали дейности за възобновяване им след хакерската офанзива поради значимите обществени функционалности, които извършват ", сподели Тончев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР