Заварих банкрутирало министерство и дълговременно неизпълнение на основните задължения. Отвън

...
Заварих банкрутирало министерство и дълговременно неизпълнение на основните задължения. Отвън
Коментари Харесай

Служебният еко министър дири доказателства за корупция във ведомството

" Заварих банкрутирало министерство и дълговременно несъблюдение на главните отговорности. Отвън като жител ми миришеше на корупция и влизам вътре, диря доказателства.

Викам началника на инспектората и ѝ желая оценката на корупционния риск на обособените звена. Тя ми сподели, че го има като служебно обвързване, само че я няма методиката за тази оценка... Разбрах, че тематиката за битка с корупцията даже по междинните етажи на министерството не е стояла като сериозна. Напротив, там не е трябвало да има такава битка ". Това сподели пред БНР министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Асен Личев.

Той разясни, че годишният бюджет на Министерство на околната среда и водите е 64 млн. лв., само че сега не доближават 10 млн. лв.. 

" На Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС), което е главният инструмент за финансиране на политиките по запазване на околната среда и водите, е 74 млн. лв.. Недостигат 24 млн. лв.. За мен това е недостиг, пари няма ". 

Личев разкри какво е заварил при влизането си в министерството - недовършен народен проект за ръководство на отпадъците за интервала 2021-2027 година, незавършена национална предпочитана рамка за деяние за интервала 2021-2027, недовършен план за система за ръководство в действително време от река Искър. 

В предаването " Нещо повече " Асен Личев добави: 

" Възложил съм по най-бърз метод да се издадат заповеди за предпазени територии. Така ще се установяват нарушавания на екологичното законодателство при издаването на мафиотските разрешителни за строителство ". 

Министърът увери, че в рамките на служебния кабинет ще реши въпроса с вноса на другите типове боклуци, включително и на тези за изгаряне.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР