Заупокойни молитви за жертвите на ПТП се отслужиха в храмовете

...
Заупокойни молитви за жертвите на ПТП се отслужиха в храмовете
Коментари Харесай

Министър Маринов: Важно е да осъзнаем, че от поведението ни на пътя зависи животът ни и този на околните

Заупокойни молебствия за жертвите на ПТП се отслужиха в храмовете в страната

С резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи от 2005г. всяка трета неделя на месец ноември е разгласен за Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни катастрофи. По този мотив във всички храмове в страната се отслужиха панихиди за упокоение на душите на починали при пътнотранспортни катастрофи и измолване на скорошно излекуване на потърпевшите.
В катедралния храм „ Св. Александър Невски " в столицата своята дълбока респект към жертвите на пътнотранспортни катастрофи отдадоха и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, чиновници на Пътна полиция от ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи, доброволци от БЧК, ръководителят и зам.-председателят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова и Анжелина Тотева.

Да сме по-толерантни на пътя и да се съобразяваме с изискванията, прикани след панихидата министърът на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Той добави, че се вземат спомагателни ограничения от институциите, които дават позитивен резултат, само че е доста значимо хората да осъзнаят, че от държанието им на пътя зависи и техния личен живот, както и на останалите участници в придвижването. „ Днес е ден, в който прекланяме глави пред жертвите на пътно-транспортни катастрофи, само че би трябвало да се мисли и за живите, на които всекидневно им се постанова да пътуват ", сподели министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР