Затягайте коланите, идват фалити. Страшното предупреждение отправи международната рейтингова агенция

...
Затягайте коланите, идват фалити. Страшното предупреждение отправи международната рейтингова агенция
Коментари Харесай

Fitch: Затягайте коланите, идат фалити

Затягайте коланите, идват банкрути. Страшното предизвестие насочи интернационалната рейтингова организация Fitch

Експертите предвиждат втора вълна на икономическата рецесия. Първата стартира да стихва, само че няма да стане по-лесно, написа pogled.info. Финансовите инжекции няма да спрат банкрути, предизвикани от шоковата терапия, по-точно - цялостното прекъсване на международната стопанска система. Този сюжет към този момент стартира да се ползва.

Ярък образец е американската стопанска система, в която финансовият бранш играе огромна роля, а предприятията употребяват най-вече заемния капитал. Необходими са от ден на ден пари, а финансовият поток е все по-малък. Според Fitch на пазара на заеми благодарение на заеми е бил регистриран шестгодишният най-много на месечния напредък на дефолта. Общата им сума през май доближи 12,6 милиарда $ (най-високата от април 2014 г.). от началото на 2020 година общата цифра е достигнала 33,3 милиарда $. За какво приказват тези цифри? Фактът, че до края на годината, съгласно прогнозите на организацията, размерът на неизпълненията в този сегмент ще бъде 80 милиарда $ и ще счупи върха за 2009 година И няма какво да се направи. Банките не могат да бъдат принуждавани да дават заеми на компании и предприятия, които са спрели работа и нямат доходи. Анализатори и специалисти считат, че водачите по подразбиране ще бъдат компании от шистовия бранш. Те бяха наранени мощно от коронавирусните ограничавания. Плюс това, те не бяха подготвени за онлайн търговия.

В допълнение към търговците на дребно, наранени са секторът на услугите, телекомуникациите, производството и слабоенергийният бранш. Така че, компанията за шисти на сила Chesapeake Energy се пробва да получи достъп до финансиране и също обмисля да преструктурира дълга си от 9 милиарда $ в съд за банкрут. И въпреки всичко, съгласно Лари Финк, началник на най-голямата международна финансова компания Blackrock, всичко това е единствено началото на рецесията. Банките се приготвят за най-лошия поврат на събитията - всеобщите банкрути. Федералният запас и МВФ също нямат илюзии. В новата действителност тези компании, които нямат огромни задължения и не са доста подвластни от заетите средства в работата си, ще имат шанс. Те са малко. Поради обстоятелството, че през последните години централните банки по света организират политика на нулеви лихви, доста компании са закачени за евтини заеми. Обикновените хора, както постоянно, ще останат без работа в този случай. Жизненият стандарт ще падне. Някои компании могат да престанат да съществуват. Така Hertz към този момент се пробва да продаде своя парк от първокласни спортни коли. Огромни отстъпки се вършат, само че няма толкоз доста искащи. Мнозина ще би трябвало да затегнат коланите, само че по-силно.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР