Затягането на вратовръзката по шията може да доведе до появата

...
Затягането на вратовръзката по шията може да доведе до появата
Коментари Харесай

Никога повече няма да сложите вратовръзка, когато видите това

Затягането на вратовръзката по шията може да докара до появяването на хипертония и да провокира нездравословно засищане на мозъка с О2. Това умозаключение е направено от немски учени от Университетската болница в Шлезвиг-Холщайн. 

В опита, 30 доброволци са минали MRI, след което са ги разделяли на две групи. Представители на първата група били помолени да вържат вратовръзките в положение на лек дискомфорт, представители на втората група не връзвали вратовръзки, написа Zdrave.to.

В резултат на това бе открито, че кръвният поток на шията на тези с вратовръзките се е нарушил със 7,5% повече спрямо представителите на групата без връзки. 

Според специалисти, за хората с естествен артериален напън няма да има вреди за здравето от намаляването на кръвния поток. Но тук, за пушачите, възрастните хора и хората, страдащи от хипертония, прекомерното стягане на връзката може да бъде рисково, тъй като може да провокира повишение на кръвното налягане, нараснала хипертония. Може да има и главоболие, световъртеж, гадене. Всичко това се дължи на незадоволително количество О2 в мозъка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР