Затяга се режимът при прехвърляне на МПС. При покупка или

...
Затяга се режимът при прехвърляне на МПС. При покупка или
Коментари Харесай

Затягат режима при прехвърляне на МПС

Затяга се режимът при прекачване на МПС. При покупка или подаяние на кола, новият притежател би трябвало да показа в КАТ удостоверен от общината документ за заплатен налог придобиване.
Новото обвързване произтича от промени в Закона за локални налози и такси, които бяха признати на второ четене в Народното събрание. Вносител на допълненията и корекциите са група депутати, отпред с ръководителя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.
Причина за смяната е, че тарикати се пробват да заобиколят закона и да избегнат заплащането на налог придобиване, който се дължи на общинската хазна. Местните администрации са алармирали за голям брой случаи, при които притежатели на първокласни коли и камиони декларират дерегистрация на МПС и след това го продават.
Така заобикалят заплащането на локалния данък, тъй като остарял текст в закона постановява, че не се дължи веществен налог, в случай че колата не е записана в КАТ.
Новото състояние важи при прекачване на возилото сред физически или юридически лица, само че не и при покупка на кола от автокъща.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР