Затворниците от затвора в Бахрейн са в гладна стачка в последен знак за тлеещи безредици в островното кралство

...
Затворниците в затвора в Бахрейн участват в гладна стачка заради
Коментари Харесай

Затворниците в затвора в Бахрейн участват в гладна стачка заради условията там

От ДЖОН ГАМБРЕЛ Associated Press, 9 август 2023 г., 3:40 ч. Здравеопазване за лишените от свобода.

„Нашите искания не са дреболии, а много необходими и необходими за човешкия живот, дори и на най-ниските нива, известни в човешката история“, се казва в изявлението на затворниците.

Два затворнически блока в Jaw започнаха гладната си стачка в понеделник, докато други три започнаха във вторник, каза Сайед Ахмед Алвадаей, активист в изгнание във Великобритания от Бахрейнския институт за Права и демокрация. Alwadaei описва онези в блоковете, които участват в гладната стачка, като „политически затворници“. въпреки че това не може да бъде независимо потвърдено от Асошиейтед прес. Няколко издадени аудио съобщения, по-късно споделени от активисти, потвърждаващи гладната стачка.

В отговор на въпроси от AP, Генералната дирекция за реформа и рехабилитация на Бахрейн каза, че някои затворници в Jaw са „върнали храната си“ във вторник. То не предостави броя на участващите в гладната стачка, но настоя, че затворите позволяват на шиитите да почетат паметта на Ашура и да се „ползват от пълните си права“ и здравеопазване.

Длъжностните лица „ще продължат да наблюдават условията на затворниците, които са върнали храната си, за да гарантират качеството на предоставените услуги и да отговорят на техните опасения в рамките на спазването на закона и зачитането на правата на човека“, се казва в изявлението на правителството.< /p>

Челюстта е към южния край на Бахрейн, остров край бреговете на Саудитска Арабия в Персийския залив, който е с размерите на Ню Йорк с население от около 1,5 милиона души. Притесненията относно медицинските грижи в затвора бяха изразени и преди от активисти.

Неотдавнашният доклад на Държавния департамент на САЩ за човешките права в Бахрейн отбеляза, че семействата на затворниците са съобщили за огнище на туберкулоза в затвора през юни 2022 г. Правителството отрече да е имало огнище, но откри 24-часова клиника в затвора месеци след това, каза Държавният департамент. на продължило десетилетие репресии срещу всяко несъгласие след протестите от Арабската пролет през 2011 г., при които шиитското мнозинство на острова и други настояха за повече политическа свобода.

Откакто Бахрейн потуши протестите с с помощта на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства той затвори шиитски активисти, депортира други, лиши стотици от гражданството им и закри водещия си независим вестник. Междувременно тя призна Израел по дипломатически път и прие папа Франциск миналия ноември.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР