Затворници в Бургас с обвинения към заместник-директор на затвора, че

...
Затворници в Бургас с обвинения към заместник-директор на затвора, че
Коментари Харесай

Разкрития: Кой дърпа конците на наркоканала в бургаския затвор? Сред "заподозрените" изплува и името на Митьо Очите

Затворници в Бургас с обвинявания към заместник-директор на пандиза, че покровителства наркоканали зад решетките. Покрай обвиняванията им изплува и името на Митьо Очите, твърди bTV.

Георги звъни на шефа на пандиза:

- Шефче, добър ден! Георги съм, бе. Може ли на следващия ден за две три-минутки да дойда, че малко проблеми има.

- Нямам визия какви задължения имам на следващия ден.
 Дрога в пандиза
Това е диалог сред някогашен пандизчия и един от ръководителите на Бургаския затвор. От едната страна на слушалката е Жоро Парсата – с няколко присъди зад тила си, неотдавна на независимост. От другата – Методий Владимиров, дълготраен действен служащ в пандиза, а от 2016 година и негов заместник-директор.

Георги твърди, че до момента в който бил зад решетките, разпространявал дрога с поддръжката на Владимиров.

„ Разбрахме се аз да си работя, месечни пари да се отделят. Той ми урежда кордона, такса " успокоение ". Майка ми беше дамата за тези неща, тя ги носеше”, разкри Георги Георгиев.

Руска, 74-годишната майка на Георги, пренасяла опиатите до пандиза. Взимала ги от дилъри в Сливен – главно метаамфетамин, чието произвеждане в региона процъфтява от години.

„ Носят ми ги, мятам ги в една торба и потеглям... Някой път си крещя - " Какво ли ще стане, в случай че ме заловен, да ме убият служителите на реда напряко ", описа майката на Георги Руска Митева.
 Дрога в пандиза
Всъщност Руска е била задържана, само че в различен затвор – Пловдивския. Полицаите намират в нея над 1 грам пико. Трафикът към Бургаския затвор обаче бил безпроблемен.

„ Пратката не беше закачана… Лично той ми ги е давал, долу в стаята му. Майка ми събираше парите. Едната част оставяше на Дросеви”, добави Георги.
 Дрога в пандиза
" Дросева " е бургаска автокъща. Нейн притежател съгласно Търговския указател е Георги Дросев, който е съучастник и в охранителната компания " Аркус–Сигурност Бургас ". Влиза на мястото на убития гард на Митьо Очите при стрелбата в Слънчев бряг Александър Алексиев.
 Дрога в пандиза
" Аркус Бургас " се свързва импровизирано с Митьо Очите. През 2016 година той твърдеше, че единствено я съветва.
 Дрога в пандиза
Сред съдружниците в " Аркус–Сигурност Бургас " изплува и името на Иван Владимиров – татко на заместник-директора на пандиза Методий Владимиров.
 Дрога в пандиза
„ Общо взето, Бургаският затвор се ръководи от Методий Владимиров. Без негово решение, познание, не се взима решение, даже на началника… 1000 лв. беше хонорарът на месец, да им давам на " Дросеви ", да не бъда обезпокояван”, сподели Георги.

Екип на bTV разкрил Георги Дросев в автокъщата. Той твърдял, че няма нищо общо със пандиза. Познава Методий Владимиров, само че не му оказва помощ по никакъв метод.
 Дрога в пандиза
Методий Владимиров декларирал, че не се усеща задоволително пораснал да дава изявленията и отказал коментар.

Вчера пък Симеон Стоянчов, по-известен като Малката Рижа, описа, че в пандиза, в случай че имаш връзки, можеш и лодка да си поръчаш.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и фотоси: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР