Затворник от Белене поиска от Плевенския административен съд да бъдат

...
Затворник от Белене поиска от Плевенския административен съд да бъдат
Коментари Харесай

Затворник поиска от съда претърсванията на килиите да бъдат прекратени

Затворник от Белене изиска от Плевенския административен съд да бъдат прекъснати в бъдеще претърсванията на килиите, тъй като при тях надзирателите нарушавали правата му. Жалбата му е оставена без разглеждане, заяви на интернет страницата си административният съд.
Административното дело е формирано по тъжба П.П.Х. Искането е стимулирано с член 276 от Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража.
В жалбата се показва, че е осъществен обиск и претършуване на 21 ноември т.г. към 9.00 часа сутринта в килията, където Х. спял. При този обиск той се почувствал потиснат и застрашен, не разбрал самоличността на извършващите обиска и претърсването.
Съдът дал инструкции на жалбоподателя до 12.00 часа на 3 декември да внесе държавна такса от 10 лв. и да показа вносна записка в деловодството на съда. Ако това не бъде изпълнено в посочения период, жалбата ще бъде оставена без разглеждане.
Определението е обявено персонално на лицето на 30 ноември в 10.50 часа и в инструкции период не са отстранени нередовностите на жалбата. Затова съдът решил, че жалбата би трябвало да бъде оставена без разглеждане, а правосъдното произвеждане да бъде прекъснато.
Определението предстои на обжалване с частна тъжба пред Върховен административен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР