Затворник оскверни манастир Св. Георги“ в Поморие и посегна на

...
Затворник оскверни манастир Св. Георги“ в Поморие и посегна на
Коментари Харесай

Брутално богохулство: Затворник в отпуск оскверни манастир „Св. Георги“ в Поморие

Затворник оскверни манастир „ Св. Георги “ в Поморие и посегна на кутия с дарения. За това оповестяват от пресцентъра на полицията. Сигнал за осъществената кражба на събрани парични средства в кутия за дарения към манастира е подаден на 04.12.т.г. към 04.00 ч.
По данни на послушника в храма, в постройката е проникнато, посредством взломяване катинара на входната врата на така наречен „ Аязмо “ и следващо взломяване катанец на кутия за дарения в същото помещение / отнета е парична сума в размер на към 20 лева/, предава Флагман.
От извършените незабавни полицейски дейности е открит и арестуван причинителя на закононарушението – това е 34-годишен престъпно прявен и неведнъж осъждан за сходни обири от църковни храмове и манастири помориец, който към сегашния миг е с прекратена присъда „ отнемане от независимост “ от бургаския затвор за интервал от един месец / от 06.11.т.г. до 06.12.т.г./. Помориецът направил цялостни признания, като непринудено върнал отнетата парична сума. Задържан е за период до 24 часа.
В резултат на спомагателните полицейски дейности е установено, че помориецът е причинител и на опит за навлизане в манастир «Св. Рождество Богородично», ситуиран в местността „ Аязмото “, сбъднат към 01.40 ч. на 29.11.т.г. Опитът е останал незавършен, защото се задействала СОТ алармата на манастира – все пак, игуменката на манастира установила разваляне на заключващия механизъм на входната врата на храма и на две от охранителните камери, инсталирани в региона на църковната обител / общата стойност на нанесената вреда е в размер на към 500 лева./
Работата по случаите продължава от чиновници на ОДМВР – Бургас.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР