Затворнически надзиратели и служители на звено Съдебна охрана“ излязоха на

...
Затворнически надзиратели и служители на звено Съдебна охрана“ излязоха на
Коментари Харесай

Надзиратели и съдебни охранители протестираха пред съда

Затворнически надзиратели и чиновници на звено „ Съдебна защита “ излязоха на следващ митинг през днешния ден пред Съдебната палата в Пазарджик. Митингът беше проведен от професионалния им профсъюз.

Събитието е част от поредицата мирни манифестации, възобновени от началото на тази година. Издигнати са претенции за промени, за които представителите на тези специалности се борят от 9 години.

Те упорстват да бъдат приравнени като статут със чиновниците на Министерство на вътрешните работи и да бъдат уеднаквени възнагражденията им, т.е. - покачване с 20%. Освен това желаят да бъдат наети още хора в пандизите. След съкращения в предходни години броят на надзирателите в местата за отнемане от независимост е на сериозен най-малко, на моменти един дава отговор за по 200 пандизчии. Профсъюзът се бори и за възстановяване изискванията на труд.

На 24 февруари пък ще бъде извършен народен митинг в София пред Министерството на правораздаването, на който ще участват надзиратели и охранители от разнообразни райони на България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР