Затворнически микробус, за който се смята, че превозва трупа, е

...
Затворнически микробус, за който се смята, че превозва трупа, е
Коментари Харесай

Среднощен кортеж, с който се подозира, че е изнесен трупа на Нава...

Затворнически микробус, за който се счита, че транспортира натрупа, е забелязан в ескорт от затворнически коли и две патрулни коли на автомагистралата, пишат Vesti.

 

Едната кола е без обозначения - евентуално е конвой на службата за сигурност на ФСБ.

 

Конвоят потегля от колонията със непоколебим режим, където Навални беше затворен при температура минус 30 градуса в деня на гибелта си.

Широко публикувано мнение сред поддръжниците на Навални и западните експерти е, че е бил погубен от режима на Владимир Путин преди президентските избори в Русия идващия месец.

 

Майката на Навални, 69-годишната Людмила, и юристът му пристигнали в пандиза в събота сутринта, с цел да вземат тялото му, само че достъпът им бил отказан от личния състав.

 

" Early in the morning, Alexei`s mother and lawyers arrived at the morgue. They were not allowed in. One of the lawyers was pushed out. When they asked if Alexei`s body was there, they did not get any answer, " - Navalny`s spokeswoman wrote

photo by MAXIM SHEMETOV/Reuters/Forum
— Belsat in English (@Belsat_Eng)
Екипът на починалия отстъпник тази заран разгласи, че на Людмила е отхвърлен достъп до тялото на сина ѝ за следващ път, три дни откакто се твърди, че е умрял, защото следствието на гибелта му „ е удължено “.

 

„ Не се знае какъв брой време ще продължи. Причината за гибелта към момента е „ неустановена “. Те лъжат, печелят време и даже не го крият “, сподели говорителката Кира Ярмиш на X.

 

Междувременно Иван Жданов, началник на антикорупционната акция на Навални, назова съветските затворнически управляващи „ безпринципни лъжци и лакеи “ на Владимир Путин, като ги упрекна, че са си изиграли времето, с цел да скрият доказателства за убийството на Навални.

 

„ Сега на околните оповестяват, че срокът за предварителната инспекция от Следствения комитет е продължен “, сподели 35-годишният Жданов.

 

„ Нагло лъжат, че всичко ще се реши до час – „ ние сме заинтригувани да създадем всичко допустимо най-скоро “.

„ Безпринципни лъжци и лакеи. Ясно е какво вършат в този момент – чистят следите от закононарушението си. Те чакат вълната от ненавист и гняв към тях (заради гибелта на Навални) да се успокои “, заключи Жданов.

 

На фрагментите от сигурността на среднощния кортеж микробусът на Федералната пенитенциарна работа, планиран от Съветския съюз, за ​​който се счита, че транспортира Навални, се вижда ясно в профил немаркирана кола и няколко полицейски автомобила.

Според осведомителният портал Mediazona записите от камерите за наблюдаване, които са получили, " удостоверяват, че тялото на Навални е съзнателно прикрито от фамилията му. Заедно с хиляди руснаци редакторите настояват тялото на политика да бъде върнато на фамилията му. “

 

На фамилията е казано, че към момента се правят инспекции, с цел да се откри повода за гибелта, макар че са споделили, че е умрял от „ кръвен съсирек “ или „ синдром на неочаквана гибел “.

 

Следващият потрес за фамилията беше изказванието за наблягане.

Парамедик описа по какъв начин сътрудниците му от колата за спешна помощ са разкрили синини по тялото на Навални, което е било под полицейска защита в моргата на клиничната болница в Салехард.

 

Към момента няма удостоверение за местонахождението на тялото му.

Времето на гибелта на Навални - обещано като 14:17 локално време в петък - също се счита за съмнително.
Свидетелства от пандизчия сочат, че той е умрял през миналата нощ.

Една от теориите е, че тялото или биоматериалът може да бъдат отнесени в Москва за аутопсия.
Над 46 000 души са подписали петиция с искане тялото на Навални да бъде обещано на фамилията му.

 

„ Такива вреди се получават от спазми. Човекът се гърчи, пробват се да го удържат, само че гърчовете могат да бъдат доста мощни и по тази причина се появяват синини. Имаше и признаци, че медиците от пандиза са се пробвали да реанимират Навални, защото имал признаци на „ компресия на гръдния панер “. Тоест те въпреки всичко се опитали да го реанимират и той умрял най-вероятно от сърдечен арест. Но за какво се е случило това прекъсване, към момента никой нищо не споделя “, споделя парамедикът.

Three days after the announcement of Alexei Navalny’s death in the Arctic prison, his family still can’t claim or even see his body.

We discovered live cam footage of a midnight convoy possibly transporting Navalny’s body over the ice river crossing
— Mediazona English (@mediazona_en)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР