Затвориха ВЕЦ Въча 1. Поводът - замърсяването на река Въча

...
Затвориха ВЕЦ Въча 1. Поводът - замърсяването на река Въча
Коментари Харесай

Затвориха ВЕЦ „Въча 1”

Затвориха Водноелектрическа централа " Въча 1 ". Поводът - замърсяването на река Въча с машинно масло. Разливът е в региона на град Kричим, като съгласно специалисти има заплаха от екокатастрофа. Втори ден във водите на реката има мазни синьо-зелени петна. Неясното към този момент вещество се носи сходно на нефт или машинно масло, заяви Нова тв.

Държавните управляващи, които са вдигнати по паника, откриват, че приключването на нефтените петна е от изхода на ВЕЦ-а. На контролните органи обаче е отхвърлен достъп до централата, защото се води обект от националната сигурност. От „ Басейнова дирекция ” към този момент не откриват замърсяване в реката, което да надвишава допустимите правила. Кметът на Кричим пък е сезирал прокуратурата.

„ Водноелектрическа централа Въча 1 ” е строен през 30-те години на предишния век и няма система, която да работи по актуалното екологично законодателство.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР