Затвориха и Божи гроб в Йерусалим заради епидемията от коронавирус,

...
Затвориха и Божи гроб в Йерусалим заради епидемията от коронавирус,
Коментари Харесай

Коронавирусът не подмина и Божи гроб

Затвориха и Божи гроб в Йерусалим поради епидемията от ковид, която се развихри в международен мащаб.

Светото място, което притегля милиони християни от целия свят, е затворено за една седмица. Решението е взето след среща сред израелската полиция и църковните водачи. Това съобщи пред Ройтерс представителят на Асамблеята на католическите ординарии в Светите земи Абу Насър, представен от БГНЕС.

Той уточни, че църквата на Гроба Господен е затворена от 17:00 часа в сряда. По думите му църковните водачи са изразили схващане. Първоначално се е приело, че указът е годен за една седмица, макар че никой не знае какъв брой дълго ще продължи рецесията.

2369 души са инфектирани с ковид в Израел, петима са умряли.

Божи гроб е основното светилище на християнския свят. Представлява гробницата в скалата, в която съгласно Евангелията е бил заровен Исус Христос след разпъването му на кръста, и преди Възкресението Христово. Божи гроб е под олтара на черква „ Възкресение Христово “ в Йерусалим.

Според преданията гробницата се е намирала отвън градските стени северозападно от Йерусалим, близо до Голгота. Впоследствие тук е издигната Кувуклията и храмът, отдаден на Възнесението Божие. В края на XIX век поражда спор сред учените за точното място на гроба.

В един по-широк, феодален (от времето на Кръстоносните походи) и образен смисъл, под Божи гроб се схващат Светите земи (Палестина), което е свещено място за християните от целия свят. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР