Затвори ли плажът край Белово, спира и минералната вода от

...
Затвори ли плажът край Белово, спира и минералната вода от
Коментари Харесай

Затваря плажът, спира и минералната вода край Белово

Затвори ли плажът край Белово, стопира и минералната вода от чешмата край комплекса. Това не е казус, а се повтаря всяка година, алармира в писмо до регионалния шеф Стефан Мирев и до медии Георги Манолов. Човекът е засегнат, тъй като става дума за естествено благосъстояние, което се употребява от хиляди хора, при множеството - за лекуване. Не вижда причина за пресъхването на чучурите, с изключение на някакви бизнес ползи – чешмата е отвън комплекса и няма спънка да си работи целогодишно.

Манолов моли губернатора за подпомагане, тъй като и сега минерална вода за публично прилагане няма.

Затварянето на плажа за зимния сезон няма нищо общо с чешмата. В това пък увери кметът на Белово Костадин Варев. Той изясни, че водата се доставя с помпа от обособен източник. Но се случват механически проблеми. Когато спре токът, да вземем за пример, помпата би трябвало да се рестартира ръчно, другояче не заработва в естествен режим. Понякога се явяват и повреди в самия й механизъм.

Кметът призна, че не знае дали сега минералното благосъстояние тече и в случай че не – какъв е казусът. Но даде обещание да ревизира и да направи нужното, с цел да имат хората свободен достъп до лековитата течност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР