Затворете си границите, оправете си КПП-та, за да се успокоят

...
Затворете си границите, оправете си КПП-та, за да се успокоят
Коментари Харесай

Борисов: Да погледнем предизвикателствата, навреме да отчитаме подлостите!

" Затворете си границите, оправете си КПП-та, с цел да се успокоят хората! ". Такава рекомендация направи министър председателят Борисов по адрес на Европейски Съюз на почналия през днешния ден в София конгрес на ЕНП, с който бе даден старт на самодейностите на европейската десница на локално ниво за европейските избори през 2019 година Мотото е " Европа стартира във вашето село/град/регион ".

" Да погледнем провокациите и в точния момент да отчитаме подлостите. Бившият австрийски канцлер падна поради мигрантите. ", уточни още Борисов и още веднъж напомни настояването си да бъдат въведени така наречен " червени граници ".  Защото: Няма спор за никого, и за тези, които хейтят, че Европейски Съюз е най-хубавото място за живеене в света. Аз съм живял и по времето на Съюз на съветските социалистически републики, и на Съвет за икономическа взаимопомощ. Каква наслада беше да идем на открито. Аз около спорта имах опция да ида и в Братислава, и в Париж. Сега на всички места е еднообразно. "

" В какъв брой съвета това, което предлагах (б.р. за така наречен хот спотове), се приемаше като разкол? ", попита риторично министър председателят и доразви още веднъж тезата си по този въпрос: " Кое население ще одобри стотици хиляди непознати хора извън? В Щатите, Канада, Австралия си вкараха ред на границите! След 3 година, като отидох в този момент в Бавария, ме чуха. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи държавно управление, в случай, че се къпе в пари? Защото подплашихме популацията си! Затворете си границите, оправете си КПП-тата. Когато за пръв път го предложих, бях разгласен за най-нехуманния човек. Ако не го направи в този момент, хората няма да се успокоят. Ще влиза толкоз, колкото можем да интегрираме. За другите ще плащаме да стоят покрай родните си места.

България на 100 % реши казуса си с мигрантите, натискът е нула %, сложни са ни шенгенските граници, разгласи още Борисов и изиска политическо решение на Европейски Съюз за миграционната рецесия. 26 милиарда евро харчи Европейска комисия за мигранти, уточни Борисов и изиска по-бързо мощен бюджет за защита. " Ако продължаваме да шикалкавим, ще почнат да ни бият, и то не социалистите, а националистите и популистите. Защото хората ги е боязън, и в случай че не отговорим на страха, нищо друго не ги интересува ", акцентира той.

Още едно политическо решение от Евросъюза изиска Борисов по време на форума - построяването на транспортните коридори през Балканите. " В противоположен случай обричаме Балканите на обезлюдяване, безапелационен е министър председателят. Без европерспектива те могат да станат и " черна дупка ", която да генерира неустановеност, неустойчивост и тероризъм, предизвести министър председателят.

Председателят на ЕНП Жозеф Дол прикани да се даде отговор на популизма в Европа. " Не бива да оставим Европейския парламент в ръцете на популистите, да се защитим от всичко, което заплашва полезностите ни, прикани той. Имаме огромна мощност, само че тя допуска огромни отговорности, дефинира Дол ролята на най-голямото европолитическо семейство. Предизвикателствата са свързани и с бежанците, Фронтекс работи, регистрира също водачът на европейската десница, представен от Българска телеграфна агенция.

Той похвали Борисов, че прелестно се оправя с председателството на Европейски Съюз и увери в поддръжката на ЕНП. Бойко, показваш голям кураж, обърна се той към българския министър-председател, визирайки идеята на нашето европредседателство, обвързвана с европерспективата на Западните Балкани.

" Той е най-дългогодишният ни министър председател, който води мощно и безрезервно председателство ", направи комплимент на българския министър председател и зам.-шефът на ЕНП Дара Мърфи.

Михаел Шнайдер, ръководител на групата на ЕНП в Комитета на районите, обърна внимание какъв брой значимо е да бъде освежен методът на правене на политика, като се подчертава върху новите цифрови принадлежности.

Българският еврокомисар с сектор цифровизация Мария Габриел заяви за старта на идна самодейност още тази година, чиято цел е да бъде обезпечен безвъзмезден безжичен интернет, покриващ към 6000-8000 общини в Европейски Съюз.

Кампанията не стартира и не завършва, ние сме в акция всеки ден от момента, когато хората ни дадат доверие, посочи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Европейски Съюз има своята поддръжка в София, столицата ни е един от най-хубавите образци по какъв начин се употребяват средствата на Европейска комисия, по какъв начин те стигат до всеки един човек, добър образец е построяването на софийското метро, увери тя. По думите й, Европейски Съюз не е единствено финансова поддръжка, голямата му мощ е, че е общественост.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР