Владимир Кара-Мурза: Противникът на Путин в изолационна килия в сибирския затвор

...
Затвореният руски опозиционен активист Владимир Кара-Мурза е преместен в затвор
Коментари Харесай

Затвореният руски опозиционен активист Владимир Кара-Мурза е преместен в затвор с максимална сигурност в Сибир, няколко седмици след като беше отведен от център за задържане в Москва.

Той е бил поставен в изолационна килия в наказателната колония в Омск, каза неговият адвокат.

Г-н Кара-Мурза, който оцеля след две отравяния от 2015 г. насам, беше осъден на 25 години затвор през април по обвинение в държавна измяна и лъжа за войната в Украйна.

Неговият адвокат каза, че условията в Омск заплашват здравето на клиента му.

Местонахождението на 42-годишния мъж е неизвестно от няколко седмици.

Обвиненията срещу него произтичат от реч, която той изнесе пред Камарата на представителите на Аризона, в която осъди нахлуването на Русия в Украйна.

Неговата присъда е най-дългата срещу руска опозиционна фигура през последните години.

Разбитото семейство от 25-годишната присъда в затвора на критика на Путин Критик на Путин осъден на 25 години затвор в Русия Адвокатът на затворения опозиционен активист бяга от Русия

Неговият адвокат Вадим Прохоров каза в публикация във Facebook че г-н Кара-Мурза е пристигнал миналата седмица в ИК-6, наказателна колония с максимална сигурност.

"Той веднага беше поставен в изолационна килия", добави той .

Той предупреди, че подобно лечение би било пагубно за здравето на клиента му, което вече е отслабено поради опити за отравяне, за които неговият клиент обвини Кремъл.

Адвокатите и семейството на г-н Кара-Мурза казаха, че покушенията срещу живота му са го оставили с нервно заболяване, наречено полиневропатия.

Той отдавна агитира западните страни да наложат санкции на руски служители. Той отхвърли обвиненията срещу него и ги нарече наказание за противопоставяне на президента Владимир Путин.

Омск е на около 2700 км (1670 мили) източно от Москва. Руската наказателна система често отнема седмици, за да премести затворници с влак между затворите, като местонахождението на транзитните често е неизвестно.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР