Затворените заведения ни върнаха във времената на соца, когато социалният

...
Затворените заведения ни върнаха във времената на соца, когато социалният
Коментари Харесай

Статусното облекло се помни повече от лицето: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Затворените заведения ни върнаха във времената на соца, когато общественият живот се състоеше в вървене и приемане на посетители. Това ни въодушеви за днешния лайфхак, отдаден на статусното облекло - определението включва по едно и също време стилно, фешън, уместно, фирмено. Но нещата, които ще научите ще ви бъдат потребни освен за радостните моменти на неофициално другарство, само че и за това да преценявате по какъв начин се появявате на работа.
Вярна ли е поговорката: "По облеклата посрещат, по мозъка изпращат ", която народът ни е втълпил на всичките си рожби. Според последните интернационалните проучвания - единствено на половина. Защото се оказва, че по облеклата освен посрещат, само че и изпращат. Какво сочат данните?
За милисекунди отсрещната страна освен вижда, само че и отбелязва - в смисъл, че прави оценка, вашето облекло. Това става дори повече подсъзнателно - при тази скорост, в сравнение с чисто умишлено. Тоест, напълно непосредствено и натурално "по облеклата посрещат ".
Обаче учените откриват и друго. Освен, че при скоростта на отбелязване вниманието е концентрирано повече върху облеклата, в сравнение с лицето на другия, и запомнянето на история, обстановка, човек ликът остава по-замъглен в съзнанието, в сравнение с стилът. Тоест, запомняме по-малко черти, в сравнение с контури, по-малко физиономия, в сравнение с общата си визия - "човекът беше надежден/ненадежден, стилен/безстилен, състоятелен/несъстоятелен, адекватен/неадекватен ", като главното, по което съдим е точно обличането - повече като впечатление/ обръщение, в сравнение с като конкретика. Тоест, по облеклата освен посрещат, само че и изпращат.
Селдователно, освен отивайки на посетители или в офиса, само че даже, когато изхвърляме боклука, добре е да изглеждаме по най-хубавия метод - не знаем кого ще срещнем и по какъв начин това ще го накара да ни запомни.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР