Затворените пространства. Там, където съвременният човек прекарва 70 на сто

...
Затворените пространства. Там, където съвременният човек прекарва 70 на сто
Коментари Харесай

Зелена светлина: Мярка за устойчиво строителство

Затворените пространства. Там, където актуалният човек прекарва 70 на 100 от живота си - в работа, отмора, сън, развлечение, хранене, фантазии... Факт е, че постройките дефинират ритъма и качеството на живот. Колкото по-устойчиви са зданията, толкоз по-добре. Британецът Мартин Таунзънд е наясно със здравите основи и дейните промени на критериите за резистентност.

МАРТИН ТАУНЗЪНД, шеф „ Устойчиво развиване " в сертифицираща компания: Най-добрите практики са свързани с изкуствения разсъдък, с най-напредничавите достижения на нашето време. Но някои от правилата на устойчивостта в действителност ги има от епохи. В този смисъл преценяме материалите, по какъв начин те са добити, какво е въздействието на постройката върху околната среда.
Експертната оценка е нескончаем развой.

МАРТИН ТАУНЗЪНД, шеф „ Устойчиво развиване " в сертифицираща компания: Вземаме най-подходящите международни практики, съпоставяме ги с локалните условия и се опитваме дружно с дизайнерите, архитектите, строителите и клиента да реализираме резултати оттатък упованията. Така нещата вървят напред.
Принципите на този развой работят в доста сгради по света, а към този момент и у нас. Едва ли мнозина са наясно, че в новоизградения комплекс на столичната улица „ Сан Стефано " топлината от хладилните съоръжения на супермаркета се употребява от СПА-център на първото подземно равнище. Зарядната станция за електрически автомобили в подземния паркинг е самостоятелна и се зарежда от фотоволтаични модули на покрива. Растителността в зоната на постройката се полива единствено с дъждовна вода от специфичен контейнер, а притокът на естествена светлина в затворените пространства е оптимален.

МАРТИН ТАУНЗЪНД, шеф „ Устойчиво развиване " в сертифицираща компания: Трябва да се употребяват най-хубавите практики на всички времена, с цел да сме сигурни, че съответната постройка е допустимо най-хубавата.
Тоест такава, в която се диша леко, работи се прелестно, пести се сила, а чувството за шир прелива естествено в това за уют.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР