Затворени за движение от протестиращи срещу правителството са столичните кръстовища

...
Затворени за движение от протестиращи срещу правителството са столичните кръстовища
Коментари Харесай

Две кръстовища в София остават блокирани

Затворени за придвижване от протестиращи против държавното управление са столичните кръстовища при Орлов мост и „ Цар Освободител “ в региона на президентството, предава БНР.
Не се пропуща придвижване на МПС през тези две места, предизвестяват от Министерство на вътрешните работи. Градският превоз се движи с изменен маршрут.
Към обед ситуацията в региона е спокойна. Няма засилено полицейско наличие.
„ Този митинг е и за другите жители, разбирам, че те имат някакво стеснение сега, само че мисля, че е редно да се огледа оттатък личното стеснение и в името на малко по-общото богатство “, съобщи един пред БНР един от протестиращите на Орлов мост, които останаха там през цялата нощ.
Жители на София обаче показаха неодобрение от блокадата:
„ Не е вярно да се блокира булеварда, тъй като другите хора се тормозят от това нещо и не могат да си правят работата. Двайсет индивида не са цяла София…Не е редно това, само че такава ни е демокрацията “
На брифинг тази заран шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев съобщи, че чака съществени проблеми в напредването в София през днешния ден и предизвести за риск от физически конфликти.
„ Бих желал да осведомявам столичани, че през днешния ден чакам съществени усложнения при напредването им, защото сега на Орлов мост дребна част от протестиращите са разположили към 10 палатки и воденето на диалози с тях е извънредно непродуктивно “, сподели ст. комисар Хаджиев.
Той уточни, че усложнения с напредването има и по „ Цар Освободител “, защото на пл. „ Независимост “ също има ситуирани 8 палатки. 
„ Надявам се на здравия разсъдък и на протестиращите, и на останалите жители. За нас е извънредно значимо всички да бъдем толерантни и още веднъж подсещам, че ние в никакъв случай не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим разговор и да ги убеждаваме хората, че в последна сметка и другите жители имат права и би трябвало да се придвижват умерено, с цел да стигнат до работните си места “, сподели още Георги Хаджиев и добави, че екипите на полицията работят под стрес и натоварване.
Движението на Орлов мост бе спряно още през вчерашния ден от протестиращи. Днес те са издигнали афиш с надпис „ Извинете за неудобството, страната е в ремонт “ на изцяло блокираното за придвижване на коли кръстовище. За прекосяване се пропущат единствено коли за спешна помощ.
Протестиращите оферират на преминаващите пешеходци да се причислят към тях. Някои от хората обаче са много изнервени от блокадата и влизат в пререкания с стачкуващите. Други преминаващи обаче са настроени позитивно към митинга и поздравяват участниците в него. 
В така наречен Триъгълник на властта придвижването е блокирано от десетина палатки и шатра с надпис " оставка ".
Движението по бул. „ Дондуков “ обаче не е спряно.
При палатковия лагер край президентството един от уредниците на митингите от така наречен Отровното трио - Николай Хаджигенов, сподели за БНР, че блокадите ще продължат:
„ Нито политиците, нито Борисов, нито държавното управление или Гешев ще ни чуят. Това е ясно, не поддържаме сходни илюзии. Това, което би трябвало да създадем, е да ги свалим принудително, което се опитваме да създадем. Всеки ден променяме по нещо ново – палатковият лагер, ще задържим блокадите. Блокадите в цялата страна също ще не престават, ще ескалираме в допълнение, всеки ден ще вършим по нещо ново и в допълнение, до момента в който им счупим ръцете – няма различен метод “. 
За тази вечер от 19 до 23 часа още веднъж е разгласен митинг със събирателен пункт фонтана пред президентството под наслов „ Да защитим демокрацията, ден 22-ри “.
Промените в градския превоз
Поради митинги и затворено кръстовище при Орлов мост са изменени маршрутите на градския превоз - рейсове 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604 и тролейбуси 4,5,8 и 11 са отклонени, оповестиха от пресцентъра на Столична община.
Автобусите 9 и 75 въртят на Военна академия.
Автобусите 84, 184, 280, посока Орлов мост въртят преди Орлов мост и назад по маршрута.
Автобуси 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. “Драган Цанков “, бул. “Пейо Яворов “ и по маршрута в двете посоки.
Автобусите от линия 94 въртят на ул.``Гурко`` и назад по маршрута.
Автобуси 213 в посока Младост са отклонени по бул. Мадрид, бул.Ситняково и по бул. Цариградско шосе по маршрута си.
Тролейбуси 4, 5, 8 и 11 посока СУ „ Св. Климент Охридски “ въртят преди Орлов мост и назад по маршрута.
Тролейбусите от линия 5 посока „ Младост “ са отклонени до Сточна гара и назад по маршрута до надлез „ Надежда “.
Вижте още:
Столична дирекция на вътрешните работи обезпокоени от конфликти сред протестиращи и столичани поради блокадите
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР