Затворена група във Фейсбук, създадена от търговци по Черноморието, предупреждава

...
Затворена група във Фейсбук, създадена от търговци по Черноморието, предупреждава
Коментари Харесай

Търговци по морето се предупреждават за данъчни проверки през "Фейсбук"

Затворена група във " Facebook ", основана от търговци по Черноморието, предизвестява участниците си за данъчни инспекции. В обществената мрежа са оповестени и фотоси на инспектори на Национална агенция за приходите, направени по време на инспекции, с цел да могат притежателите да се ориентират кои са чиновниците на приходната организация. Групата е основана от санкционирани от Национална агенция за приходите, чиито магазини и заведения за хранене са били запечатани за данъчни нарушавания, оповестяват от приходната администрация.

До момента инспектори на Национална агенция за приходите са направили над 2 500 инспекции в заведения и търговски обекти по Черноморието, при които са установени близо 170 нарушавания, свързани с неиздаване на касов бон, открита разлика в касовата наличност и други Приходната организация прави и взаимни инспекции с Министерство на вътрешните работи, като при контролните дейности на обходните патрули са посетени над 740 обекта.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон, като главен акцент е отчитането на оборотите и издаване на касови бележки. Данъчни инспектори наблюдават и за придвижването на рискови артикули, в това число алкохол и тютюневи произведения. Контролът се реализира от органите по приходите посредством осъществяване на контролни покупки, параленост на касовата наличност с регистрираните обороти, следене на заплащанията и отразяването им в касовата книга на обектите.

Установените при инспекциите обороти от продажби се съпоставят с данните получени в Национална агенция за приходите посредством отдалечената връзка на фискалните устройства. За пръв път през тази година неиздаването на касови бележки се глоби с изключение на с санкция, само че и със запечатване на обекта, като досега мярката е приложена по отношение на 1200 търговци, допълват от Национална агенция за приходите.

" Информацията в групата във " Facebook " няма да помогне на търговците при съпоставката на наличните пари в касата с регистрираните на касовия уред. Най-сигурният метод за предотвратяване от глоба е отчитането на оборота при всяка продажба ", разяснява Васил Панов, шеф на дирекция " Контрол " в Национална агенция за приходите

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на [email protected].
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР