Затворът беше вид катарзис, който ме промени доста. Това каза

...
Затворът беше вид катарзис, който ме промени доста. Това каза
Коментари Харесай

Андре Токев: Най-тежкият разговор след затвора беше с дъщеря ми

Затворът беше тип катарзис, който ме промени много. Това сподели в предаването „ 120 минути “ началник Андре Токев.

" Аз се бях приготвил душевен още преди този момент, че ще вляза. Исках да вляза, с цел да мога да усетя наказването и да мога да се трансформира. Мисля, че бях много квалифициран душевен и желаех оптимално да извлека позитивното, а не отрицателното от престоя ми в пандиза, и по тази причина бях със напълно друга настройка. Нагласата ми беше да се трансформира, да извлека дивидентите от този престой и това направих ", съобщи началник Токев.

Той добави, че по своя самодейност е почнал да готви в пандиза и 80 до 100 % от пандизчиите са почнали да се хранят в столовата против 30% преди този момент.

Той описа, че един сърбин там го е мислил за началник на огромна българска формация, тъй като са му казвали „ началник Токев “.

Там се възприемаме като естествени хора, не се приказва за това кой какво е направил, сподели Андре Токев.

„ Повечето хора там са много съответни и може да си приказваш напълно обикновено на разнообразни тематики. След като схванеш обаче защо са вътре, става малко необичайно, не се отдръпваш, само че търсиш смисъл и паралел, и някой път не можеш да го намериш “, добави той.

Не се връщам към предишното, тъй като нищо не се е случило. Отидох в пандиза, трансформирах се и това е значимото, безапелационен беше той.

Токев добави, че първо е трябвало да се промени във връзка с алкохола.

„ Аз рядко пия и не устоявам на алкохол. Тогава и с умората бях в един блекаут и не си припомням множеството от нещата, които са се случили. И по тази причина фрапантно споделих, че няма повече да пия алкохол, щом организмът не го понася. Аз съм удовлетворен, тъй като доста мои познати и другари към този момент не карат, като пият. Мотивирах доста хора да не пият, като карат.

Токев сподели, че не пие алкохол и не му понася.

" Обичам да чувствам ароматите на избрани питиета, с които сготвям, или на вино, само че нямам потребността да пия алкохол и не ми се пие ".

Майстор готвачът показа, че най-тежкият диалог е бил с щерка му.

„ Имам едно виждане към живота – човек се учи от грешките и човек става по-добър, като успее да осъзнае грешките си и да си начертае по-добро бъдеще. Може би е трябвало да се случи това, което стана, с цел да мога идната страница в моя живот да я изживея по различен метод “, добави той.

Токев съобщи, че случилото се му е помогнало да осъзнае и свободното си време.

„ Сега го структурирам по друг метод, даже търпението, което развих в пандиза. Аз бях привикнал всичко да се случва в този момент, на педал, само че в пандиза се научих да съзнавам, да изчакам един миг, да взема надълбоко въздух. Сега към този момент поглеждам по-осъзнато, метафизичен и си оставям повече време за някои дейности, с цел да не са изнасилени “, разяснява още Токев.

По думите му пандизът играе положително въздействие да осъзнаеш грешката си. Той сподели, че в този интервал е схванал кои са приятелите му.

„ Видях кои са приятелите, имаше хора, които се отдръпнаха, само че в действителност околните другари непрекъснато подкрепяха моето семейство, грижеха се по какъв начин съм, какво се случва. В рискови обстановки виждаш кой стои зад теб “, означи майсторът готвач.

За мен е доста значимо да останем положителни, доста е значимо да се почитаме един различен, сподели той в послание към обществото.

„ Някога човек прави неточност, както аз направих неточност, само че би трябвало да можем да си оказваме помощ и да одобряваме мнението на индивида, който стои против теб, тъй като в миналото се случват неща, които и ти не си ги желал. Най-важното е да бъдем дружно, да се поддържаме, да сме единни и да вървим положително напред “, добави Андре Токев.

От грешките и компликациите, които претърпяваме, можем да станем доста по-силни, сподели той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР