Затварят временно ГКПП Златоград.Поради дезинфекция в населени места в област

Затварят временно ГКПП Златоград.Поради дезинфекция в населени места в област ...

Затварят временно ГКПП "Златоград".


Затварят временно ГКПП "Златоград".

Поради дезинфекция в населени места в област Ксанти, временно е преустановено пропускането на чужди граждани на влизане в Гърция през пункта.

На останалите граничните пунктове за влизане временно се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони. Трафикът на товарни автомобили на ГКПП "Кулата", ГКПП "Капитан Петко войвода" и ГКПП "Илинден" е нормален.

От вчера Националният щаб на Република Гърция наложи пълна карантина на Община Мики, която на практика граничи с Община Златоград.

Всяка вечер по гръцката телевизия ERT1 съобщават, че едно от най-опасните места за разрастване на епидемията са селата в община Мики, Ксанти, където са се върнали над 1000 човека "от рискови държави" и които не са се подложили под карантина.

В едно от селата има и регистриран смъртен случай от коронавирус. Регионът се охранява от гръцките полицейски служби.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 243 1 3 4 Света 488055 17087 22049 117603 Заразени* Нови Починали България 243 1 3 Света 488055 17087 22049

Източник: btvnovinite.bg