Затварят Околовръстното в София между Младост и Горубляне от 14

...
Затварят Околовръстното в София между Младост и Горубляне от 14
Коментари Харесай

Затварят Околовръстното между Младост и Горубляне

Затварят Околовръстното в София сред " Младост " и " Горубляне " от 14 юни до 10 септември. Това стана ясно при инспекцията на шефа на АПИ Георги Терзийски и зам.-кмета по превоз Кристиан Кръстев.

По време на ремонта ще бъде построено напълно ново трасе, което ще облекчи трафика по Околовръстното шосе. " Пътят ще наподобява с 6 ленти непосредствено трасе, плюс разграничителна линия, две местни платна, с две ленти и тротоари от двете страни ", изясни Терзийски.

Ще се реконструира и надлез, които не е ремонтиран от над 40 години. " Опасен е. На негово място ще бъде построено ново съвременно оборудване, което да дава отговор на условията на плана ", увери Терзийски.

Докато тече ремонтът, придвижването ще се реализира по различни направления.  " Обходите, които дружно с АПИ сме разискали, в случай че приказваме за локалния трафик, са " Малинов ", " Цариградско шосе ". За трафика, който минава пренос през София, ще се насочва през Северна скоростна дъга, по този начин както и трафикът, който влиза от Перник, даже и през " Княжево " – той ще бъде насочван наляво, през " Овча купел " и посока още веднъж Околовръстния път ", изясни зам.-кметът на София Кристиян Кръстев.

От Общината призоват жителите и гостите на столицата да проявят самообладание по време на ремонтните действия и да потеглят на път по-рано.

Общата стойност на трасето е над 147 млн. лева, а към този момент се разискват и финалните планове за разширение на Южната дъга при кварталите " Княжево " и " Овча купел ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР