Затварят болницата в Белоградчик, сигнализира в писмо до министър-председателя, Народното

...
Затварят болницата в Белоградчик, сигнализира в писмо до министър-председателя, Народното
Коментари Харесай

Тревога! Болницата в Белоградчик е пред затваряне

Затварят болничното заведение в Белоградчик, алармира в писмо до министър-председателя, Народното събрание и медиите някогашният общински консултант Радослав Живков, заяви БНР. По думите му, лекарите са подали молби за овакантяване и няма изясненост къде ще бъдат лекувани пациентите:
"Та при една заповед на министъра да има доктори в отделенията за ковид се оказва, че няма доктори. И то идва естественият й край към този момент. Сега не ми е ясно тези хора, даже не е посочено по време на пандемия при затваряне на болничното заведение накъде ще бъдат пренасочвани вероятно инфектирани хора - Видин ли, Монтана ли. "
Според Радослав Живков в създалата се обстановка, решението за затваряне на лечебното заведение е в компетентността на Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/. Потърсен за коментар шефът на институцията доктор Владимир Вълчев изясни:
"Към този миг нямам никаква публична информация за никаква смяна в позицията по осъществяване на подписаните контракти. Имаме подписан контракт с болничното заведение в Белоградчик, имаме подписан анекс за осъществяване на клинична пътека 104, това е за лекуване на КОВИД- 19 в условия на изключително състояние със съответните реализатори, посочени по контракта. Това е от предходната сряда. След подписания контракт, нямам публична информация, постъпила в Касата. Предполагам, че базирайки се на договорните връзки, в съответния период ще бъдем известени, в случай че има някаква смяна. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР