„Затварянето на училищата стана със заповед на здравния министър и

...
„Затварянето на училищата стана със заповед на здравния министър и
Коментари Харесай

Денков: Неадекватен е натискът върху мен да върна учениците. Никога не съм искал затваряне

„ Затварянето на учебните заведения стана със заповед на здравния министър и аз бях сюрпризиран от това решение. Нека да върнем вярната режисура. Въпросите за затворените учебни заведения би трябвало да бъдат заложени към здравния министър. Той задава рамката, а Министерството на образованието се пробва да работи в тази рамка “, напомни той и даде образец:

„ Когато дойдат проби Министерството на образованието провежда дистрибуцията им към учебните заведения, само че дали учениците могат да влязат в клас зависи от три неща – министърът на опазването на здравето за си анулира заповедта, с която е затворил учебните заведения, да промени равнищата или да обезпечи проби. Това е, което чакаме “.

„ Над 1,3 млн. теста са ни нужни за всички възпитаници от 1. до 12. клас. Седмично. От направените до момента проби на възпитаници от 1. до 4. клас имаме 116 позитивни случая, 65 позитивни учители и 63 – непедагогически личен състав “, посочи акад. Николай Денков.

Министърът успокои родителите на най-малките, като увери, че до 10 декември има проби за учениците от 1. до 4. клас.

„ Ако няма задоволително проби, ще се опитаме да насочим наличните към областите, които са тъмночервената зона, с цел да могат да се върнат в клас най-малко част от учениците от 5 до 12 клас “, изясни акад. Денков.

Той обърна внимание, че заплащането на проби може да има единствено в частните учебни заведения.

„ Само 7% от децата са имунизирани, към 5 на 100 са преболедували “, добави просветителният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР