Затварянето на театрите не е политико-културно-естетическа мярка, а живото-опазваща. Това

...
Затварянето на театрите не е политико-културно-естетическа мярка, а живото-опазваща. Това
Коментари Харесай

Теди Москов: Дайте да оцелеем, пък после да видим какъв театър ще измъдрим!

Затварянето на театрите не е политико-културно-естетическа мярка, а живото-опазваща. Това декларира в изявление пред „ Площад Славейков “ режисьорът Теди Москов. Той отхвърля да разяснява самата болест с ковид.

„ Не съм нито толкоз подмолно, нито толкоз набожно надъхан. Не съм и от „ зелените “, не съм и вирусолог. Днес е ужасно и за театъра, и за живота на тези, които го вършат и гледат. Дайте да оцелеем, пък след това да забележим какъв спектакъл ще измъдрим! Да се вглъбим, да обмислим, пък и да четем или да напишем нови пиеси… Тревожи ме при толкоз стеснен бюджет за просвета (не единствено по време на криза), какво ще се случи с много от нас. Но не ние сме най-важните… “, споделя той.

Москов насочва зов към сътрудниците си да не измислят нов род „ виртуален спектакъл “.

„ Той бързо ще се изчерпи. А и може да възпита аудитория, която ще продължи да желае да го гледа в телефона си и след рецесията. Мислете за бъдещи планове! „ Надявам се “, че след края на карантината някои представления ще останат под възбрана. Те заразяват с различен гибелен вирус – с вируса на нелепостта! “, разяснява с подигравка режисьорът.

Москов декларира, че харесва тона на ген. Венцислав Мутафчийски.

„ Поставя на място някои безотговорни публицисти и ни вдъхва убеденост в Щаба. Все отново друго е човек в униформа да дава инструкции на безотговорни, лекомислени и безстрашни цивилни. За мен „ безстрашност “ сега не е нищо друго с изключение на синоним на „ нелепост “, безапелационен е той. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР