Затварянето на парламента е отмяна на парламентарната република. Това означава

...
Затварянето на парламента е отмяна на парламентарната република. Това означава
Коментари Харесай

Нинова гневно: Дори и по време на войни парламентът не е спирал да функционира

Затварянето на Народното събрание е анулация на парламентарната република. Това значи безконтролна власт на държавното управление, замитане на следи и безотговорно харчене на пари. Това е едната страна на нашата позиция.

Втората е, че даже сега би трябвало да работим, тъй като се постановат незабавни промени в закони, които касаят ежедневни проблеми, съобщи пред Нова телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

"500 млн. за банката за развиване без актуализация на бюджета, също и 500 млн. за опазването на здравето, Министерство на вътрешните работи и защитата, които са извънредно нужни на хората от първа линия. Продължаващо преразпределение на средствата от европейски стратегии без спор в Народното събрание, с цел да знаем кое къде отива, какви са целите на държавното управление в този миг.

Нищо от това не се случва там, където му е мястото - в Народното събрание. Става въпрос за парламентарна република. Премиерът Борисов 10 години гази тези правила, че тези въпроси би трябвало да се вземат решение в Народното събрание, а не с постановления на Министерски съвет. Ние сме рационални хора и бихме подкрепили 500-те милиона за лекари и служители на реда, само че не по този начин, не се прави по този начин ", сподели още тя.

"Ако нашето неявяване би затворило Народното събрание, в никакъв случай не бихме го създали. В каквато и да е обстановка, опозицията има това средство - да напуща, да се връща. Правили са го и други политически сили, само че това не спря работата на Народното събрание. Това е изключителна мярка, да свикваш Народното събрание.

Дори и по време на войни Народното събрание в България не е спирал да действа. Всеки има терзания, само че този учредителен проблем може да бъде решен доста елементарно. Толкова огромни зали има в България, можем да идем да работим в други зали, на разстояние един от различен, с нужната стерилизация ", счита Нинова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР