Затварянето на огромен брой хора вкъщи, дистанционната работа, съкращенията на

...
Затварянето на огромен брой хора вкъщи, дистанционната работа, съкращенията на
Коментари Харесай

Как коронавирусът промени потреблението в интернет

Затварянето на голям брой хора у дома, отдалечената работа, съкращенията на личния състав и цялостната суматоха към пандемията от COVID-19 трансформира и потреблението на интернет по света. SimilarWeb е компанията, която има за главен фокус е премерване на потреблението в интернет, както и посещаемостта на уеб страниците в мрежата. SimilarWeb също класифицира уеб страниците в съгласно промишлеността, в която оперират.

За последните 28 дни компанията регистрира сериозен растеж в визитите на уеб страниците на Световната здравна организация, американските Центрове за болести и профилактика, европейският Център за болести, профилактика и надзор и уеб страницата worldometers.info, в който се разгласява статистика за броя болни и умряли от ковид.
 YouTube и Netflix смъкват качеството на видеата си, с цел да облекчат интернет трафика в Европа
YouTube и Netflix смъкват качеството на видеата си, с цел да облекчат интернет трафика в Европа

След диалози с еврокомисаря по промишлеността Тиери Бретон

SimilarWeb преглежда и резултата върху посещаемостта на уеб страниците съгласно промишлеността, в която оперират и предстоящо в тези, които са най-засегнати от болестта имат и най-драстичен спад: Хотели и настаняване означават над 38% спад на трафика, 32% е спада при уеб страниците за коли чартърен, а над 30% на уеб страниците свързани със самолетни билети. Изненадващо, само че спад в трафика означават и уеб страниците свързани със здраве и здравно положение, въпреки и единствено с 2,82%.

На другият полюс са новинарските уеб сайтове, както и уеб страниците на формалните държавни институции, които нарастват надлежно с 5,5% и 20,37%. Сайтовете за доставка на храна означават предстоящ, само че и непретенциозен растеж от 6,51% в визитите, до момента в който трафика на обществените медии пораства с 8,7% за обсъжданите последни 28 дни. Не е изненада и растежа в уеб страниците за видео стрийминг услуги с съвсем 10%, само че може би до някъде е озадачаващ спада в уеб страниците за електронна търговия, които означават над 3% по-малко визити.

Отново по данни на SimilarWeb се вижда ясна наклонност на спад на трафика на българските уеб сайтове, които са в областта на туризима, като при някой се вижда наклонност от 80% по-малко визити. На противоположният полюс са българските уеб сайтове доставящи хранителни артикули до дома, а някой от тях бележат растеж на трафика с 400% от 15 март насам. Интересното е, че в България онлайн магазините (за нехранителни продукти) по-скоро нямат основни промени в трафика, а тези за доставка на храна от заведения за хранене имат нищожен растеж след оповестяването на изключителното състояние в страната. Сериозен растеж се следи и в новинарските уеб сайтове в България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР