Затварянето на границите на Германия, отмяната на големи обществени прояви

...
Затварянето на границите на Германия, отмяната на големи обществени прояви
Коментари Харесай

Германският здравен министър не иска затваряне на граници заради коронавируса

Затварянето на границите на Германия, анулацията на огромни публични прояви и прекъсването на работата на компании са ненужни ограничения, съобщи през днешния ден немският здравен министър Йенс Шпан, представен от ДПА.

На този стадий предприемането на фрапантни ограничения не би могло да се дефинира нито като симетричен, нито като несъразмерен отговор на разпространяването на ковид, сподели Шпан.

Той добави, че вероятно затваряне на границите би довело по-късно до съществени негативни последици, предава Българска телеграфна агенция.

Шпан се разгласи и против прекъсване на директните полети сред Китай и Германия, защото по думите му това може да наложи организирането на интервенция за извеждането на към 30 000 немски жители със самолети от Китай. Въпреки това обаче през днешния ден водещият немски авиопревозвач " Луфтханза " удостовери, че няма да възобнови полетите до континентален Китай преди края на април. Същото се отнася и за филиалите на самолетната компания.

Що се отнася до бизнеса и огромните публични прояви, Шпан уточни, че всеки случай би трябвало да бъде обсъждан поотделно.

" Всяка компания сама би трябвало да реши ", сподели той. Няма значение дали дадената компания е единствено районна или е интернационална и непрекъснато идват нейни чиновници от чужбина, съобщи министърът.

По отношение на огромните публични прояви Шпан даде следните инструкции за метода към тях: " Кои са участниците (в дадената проява)? Ще има ли участници от високорискови зони? " Важно е да бъде обезпечена добра вентилация на мястото на провеждането на съответното събитие. Дали даденото събитие да се състои, е въпрос, който локалните здравни управляващи ще вземат решение, добави министърът.

" В някои точки на Германия ежедневният живот ще би трябвало да понесе някои рестрикции ", съобщи Шпан, имайки поради затварянето на учебни заведения в някои елементи на Германия. Шпан в това време отбрани решението всеобщите прояви предходната седмица от по този начин наречения карнавелен интервал да се състоят.

Германският здравен министър направи днешното си изявление на взаимна конференция с института " Роберт Кох " в Берлин, формалната здравна институция в Германия за надзор и предварителна защита на болесттите. Самият институт разгласи, че броят на случаите на заразяване с ковид във федералната република е 150. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР