Затваряне външните граници на целия ЕС/не само Гърция и България,

...
Затваряне външните граници на целия ЕС/не само Гърция и България,
Коментари Харесай

Българската позиция за миграцията: Затваряне външните граници и изнесени центрове за сигурност извън ЕС


Затваряне външните граници на целия ЕС/не единствено Гърция и България, само че и Италия, Испания, северните граници/, гарантиране на външните граници, изнесени центрове за сигурност отвън Европейски Съюз, а за мигрантите в Европейски Съюз - центрове от закрит вид, до момента в който свърши войната. Така министър председателят Бойко Борисов изясни в Народното събрание каква ще бъде позицията на страната ни в неделя на изключителната работна среща в Брюксел, свикана от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по мигрантската тематика. На нея са поканени представители от няколко страни от Европейски Съюз, измежду които и България.

Поводът за обяснението на премиера беше настояването на водача на опозицията Корнелия Нинова персонално да изясни пред депутатите каква позиция ще пази Българският министър председател на срещата във връзка на информация във френски медии, че България е подготвена да се огъне под натиска на Брюксел и да одобри назад региститарните в нашата страна към 50 хиляди мигранти.

Втората крачка, след обезпечаването на границите, съгласно министър-председателя, би трябвало да бъде разделянето на мигрантите на две групи - стопански и бягащи от войната /за които Европа да се погрижи, до момента в който споровете в техните страни приключат, след което да се върнат назад по домовете си/. В същото време икономическите емигранти трябвало да се връщат в страните по генезис, откъдето са пристигнали, а не през които са минали, в случай че не ги желае някоя от тях/България не била измежду желаещите/.

Ще упорствам за оптимален толеранс и разсъдък. Мисля в неделя да не подписваме нищо, да го кажа като позиция, изясни на депутатите желанията си Борисов. Той предложи другата седмица, преди Съвета, още веднъж да пристигна в Народното събрание.

Да не плашим популацията по тази тематика и в това време да бъдем единни, прикани министър председателят политиците. Бойко Борисов призна, че има потребност да знае, че Народното събрание " поддържа сходна тактичност ". Година и половина не сме позволили нищо, нулев мигрантски напън, напомни министър-председателят.

Не знам да има партия в Народно събрание, продължи той, която да е споделила, че сме за приемане на мигранти, за което и да ни се заплаща. Тук позицията ни е национално виновна, на всички е ясна, акцентира Борисов. Той подсети, че преди три години на всички препоръки е предупреждавал европейските политици,че ще стигне до днешната обстановка. Не имаха вяра - хуманността на Европа преди всичко - напомни той, както и, че е индивидът, пръв заговорил за центрове за сигурност, отвън територията на Европейски Съюз, покрай точките на спор, само че е бил упрекван, че концепцията е в интерес на Турция, на тези, които се бият в Сирия.

Премиерът повтори, че по външните граници на Европейски Съюз трябват КПП-та, откъдето да влизат единствено бягащи от войната/ в която, по думите му, ние с нашите съюзи - дали да се смъкват диктаторски режими - директно сме взели участие и би трябвало да си платим за това/. Плащането става в центрове, отвън територията на Европейски Съюз, по тази причина и съглашението с Турция би трябвало да работи, акцентира Борисов. В противоположен случай за България имало риск.Той се надявал и Гърция да си свърши работата във връзка с незаконно влизащите на нейна територия. Защото, аргументира се министър-председателят, те са получили големи пари от Европейски Съюз, а всичко на всичко са върнали трима души в Турция. Според него сега казусът не е с турската граница, а с шенгенската с гръцката.

Всеки от нас би трябвало да си извърши уговорките и тогава като държавно управление, страна влагаме, желаеме колкото би трябвало пари, подсигуряваме границата, Гърция и Италия - също. Другото са филантропични мисии- по този начин, съгласно Бойко Борисов, би трябвало да се постъпи в този миг.

Необходимо, съгласно него е и инвестици, колкото са нужни, в кораби, граничари, ФРОНТЕКС - в случай че би трябвало обща гранична полиция.

Първо би трябвало да се спре вълната, а по-късно да се разчиства, ремонтира, да се оказва нужната помощ като при наводненията, направи съпоставяне с естествените бедствия Борисов. Той акцентира и, че ние не сме взели участие в нито една война.

Личното му очакване било през юли на срещата сред президентите Тръмп и Путин да се постави завършек на войната в Сирия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР