Затваряне на въздушно пространство над Украйна ще се разглежда от

...
Затваряне на въздушно пространство над Украйна ще се разглежда от
Коментари Харесай

Путин: Затваряне на въздушното пространство над Украйна е участие във въоръжения конфликт!

Затваряне на въздушно пространство над Украйна ще се преглежда от нас като присъединяване във въоръжения спор на тази страна. Веднага ще ги считаме за участници във военни спорове и няма значение на какви организации са членове “. Това са безапелационните думи на съветския президент.

Путин съобщи, че по този начин наречената от Русия " специфична интервенция " в Украйна върви по проект и работата по унищожаването на украинската военна инфраструктура е съвсем приключена, оповестиха международните организации, представени от БНР.

Той повтори, че задачата на Русия е да отбрани рускоговорящото население в Източна Украйна, както и да " демилитаризира и денацифицира страната ". Украйна би трябвало да има безпристрастен статут, акцентира Путин.

" Решението да стартираме война беше тежко. Западът не обръща внимание, че от 2014 година насам в Добнас са починали сред 13 и 14 000 души ", уточни съветският президент.

Според него нищо в Русия не постанова въвеждането на военно състояние, защото то се афишира единствено при положение на външна експанзия. " При нас няма такова нещо и да се надяваме, че няма да има, " добави той.

Руският държавен глава съпостави западните наказания против Москва с оповестяване на война и предизвести, че страните, които разгласят зона без полети над Украйна стават участници в спора.

„ Сега чуваме, че е належащо да се сътвори зона, неразрешена за полети над територията на Украйна. Това е невероятно да се направи на територията на самата Украйна, допустимо е единствено на територията на някои прилежащи страни. Но всяко придвижване в това направление ще се преглежда от нас като присъединяване във въоръжения спор на тази страна, от чиято територия, където ще бъдат основани закани за нашите военни. Веднага ще ги считаме за участници във военни спорове и няма значение на какви организации са членове “, безапелационен бе президентът на Русия.

Ако се получи спор сред Русия и НАТО, следствията са " ясни за всички ", акцентира Путин по време на диалог с жени-пилоти и стюардеси.

НАТО към този момент разгласи, че няма проекти да затваря небето над Украйна с ясното схващане, че това би означавало влизането в директен спор с Москва. От началото на войната украинският президент приканва за тази стъпка Запада, като ускори апелите след обстрела в Запорожката АЕЦ.

По думите на Путин военната инфраструктура в Украйна е " съвсем изяло унищожена " от съветската войска и интервенцията се движи по график. Той увери, че в нея вземат участие единствено професионални военни и няма новобранци.

" В тази интервенция вземат участие единствено професионални бойци: офицери и и такива, назначени на трудов контракт. Няма нито един наборник и не планираме да изпращаме такива.

Повтарям още един път: в тази интервенция вземат участие единствено мъже, които непринудено са създали за себе си доста значим избор в живота си — да пази родината. Те извършват тази задача с чест ", добави президентът.

Руският президент разяснява и горещата тематика към спряната евакуация на цивилни в Мариопул, като съгласно него локалните неонацисти не позволяват жителите да изоставен града. " Неонацистите нямат никаква благосклонност към хората. Разстрелват даже своите военнослужещи ", изясни президентът на Русия.

Владимир Путин увери също по този начин, че все още не е належащо въвеждането на изключително или военно състояние в Русия.

Путин направи изказванията си по време на странна среща сред него и съветски стюардеси, като за пръв път Путин сяда толкоз близо до своите събеседници, означиха западните медии. Всички дами почтително са сложили ръцете си под масата, до момента в който върху нея са единствено тези на съветския президент. Прави усещане, че той е единственият мъж на събитието, както и защитата му.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР